OSK PEGAZ

 645 opinii w tym 607 zaufanych

Odznaki Szkoły

2 z 4: Zobacz co oznaczają >

O Szkole

OSK PEGAZ
al. Niepodległości 8a
61-875 Poznań

  • Brak godzin otwarcia

Kontakt

Opis

1. Szkoła zlokalizowana jest w ścisłym centrum Poznania przy al. Niepodległości 8a, 2 minuty pieszo z PKP oraz 1 minuta do Zamku przy ul. św. Marcin.

2. Zajęcia prowadzą dobrze przygotowani, sympatyczni i wymagający instruktorzy, którym zależy aby jak najlepiej przygotować Cię do bezpiecznej jazdy oraz zdania egzaminu na prawo jazdy.
Można wybrać instruktora/instruktorów z którym chce się mieć zajęcia praktyczne. Jazda z kilkoma instruktorami daje możliwość innego spojrzenia na Państwa jazdę tym bardziej, że na egzaminie nie będzie osoby która Państwa uczyła.

3. Spowodujemy, że nie będziesz traktować jazd jako przykrego obowiązku i stresować się na myśl o kolejnych lekcjach. Stworzymy taką atmosferę, która pomoże Ci czerpać z lekcji jak najwięcej aby stać się dobrym kierowcą. Szybko uświadomisz sobie, że spośród dziesiątek szkół – wybrałeś tę najlepszą.

4. Każdy Kursant podpisuje umowę przed rozpoczęciem kursu a przy dokonywaniu wpłaty otrzymuje paragon fiskalny.

5. Zajęcia teoretyczne prowadzone są w formie nie tylko wykładów, lecz również w postaci ćwiczeń i rozwiązywania testów. Ponadto każdy uczestniczy w szkoleniu z zakresu udzielania pierwszej pomocy. Szkolenie to prowadzą ratownicy medyczni na co dzień będący czynnymi pracownikami Poznańskich szpitali lub pogotowia.
Część teoretyczną szkolenia można również zrealizować w postaci e-learningu.

6. Szkolenie praktyczne prowadzone jest na 4 pojazdach szkoleniowych w wersji takiej jak na egzaminie Państwowym (KIA RIO IV). Jazdy odbywają się nie tylko po Winogradach. Każdy ma okazję wyjechać poza miasto, oraz zapoznać się z dużą liczbą skrzyżowań w Poznaniu tak, aby odnaleźć się w każdej sytuacji a nie tylko nauczyć się na pamięć kilkunastu skrzyżowań w okolicy WORD. Do państwa dyspozycji jest również pełnowymiarowy plac manewrowy z 4 stanowiskami do nauki.

Serdecznie zapraszamy.
Zobacz pełny opis szkoły

Instruktorzy

Kursy - ceny i terminy

Zobacz filtry kursów

kat. B, E-learning i praktyka

Manualna skrzynia

2900 zł

codziennie

al. Niepodległości 8a

WIĘCEJ W cenie kursu:
E-learning
kurs pierwszej pomocy
30 godzin (po 60 min) jazd (Kia Rio)
egzamin wewnętrzny teoria/ praktyka
materiały dla kursantów

Dodatkowo płatne:
badania lekarskie

kat. B, Tylko praktyka

Manualna skrzynia

2850 zł

codziennie

al. Niepodległości 8a

WIĘCEJ -> Jazdy rozpoczynają się po zdanym państwowym egzaminie teoretycznym.
-> Szkoła zapewnia materiały potrzebne do zdania egzaminu.

W cenie kursu:
kurs pierwszej pomocy
30 godzin (po 60 min) jazd (Kia Rio)
egzamin wewnętrzny praktyka
materiały dla kursantów

Dodatkowo płatne:
badania lekarskie

Jazdy dodatkowe - ceny i pakiety

kategoria B

WIĘCEJ Pakiet 10h płatne z góry 900zł

cena za pakiet: 900 zł

ilość godzin w pakiecie: 10h

Opinie o szkole

+

Dodaj swoją opinię o szkole!

Pomóż innym kursantom w wyborze szkoły

suma opinii    statystyka zdawalności

Natalia W .........a ip: 77.65.84.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 06.07.2021

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Pełen profesjonalizm, świetna organizacja i nastawienie do kursanta. Wszystko dokładnie i cierpliwie wytłumaczone. Naprawdę polecam, a najlepszą rekomendacją jest zdany egzamin praktyczny.

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Krystian K ...s ip: 95.108.45.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 23.06.2021
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Gdyby ktoś przed rozpoczęciem kursu, zapytał się mnie czy jazda autem może mi sprawiać przyjemność, odpowiedziałbym, że nie. Po ukończeniu kursu odpowiedź na to pytanie jest wręcz przeciwna, a każda minuta w aucie była dla mnie satysfakcjonujący przeżyciem. Jeśli jesteś osobą z podobnymi obawami, możesz śmiało polega na drodze, którą ja przeszedłem. Największa zasługa w tym, że jazda autem stała się dla mnie przyjemnością, leży po stronie mojego instruktora, z którym miałem prowadzone pełne zajęcia praktyczne, od pierwszej do 30 godziny. Pan Sławomir Szymański okazał się osobą, która sprawiła, że jazda autem przestałą być wyzwaniem, a stałą się przyjemnością. Dodam, że Pan Sławomir jest wymagającym instruktorem, ale tylko w dobrym rozumieniu tego pojęcia. Jego metody, wiedza, umiejętność przekazania jej i podejściem sprawiły, że na egzaminie czułem zaledwie delikatny stres, a sposób przygotowania mnie do egzaminu i późniejszej jazdy oceniam najwyżej jak mogę. Do tego instruktor oprócz wiedzy, okazał się po prostu zwyczajnie sympatycznym człowiekiem. Polecam z całego serca, każdej osobie która szuka bodźca który może go zarazić miłością do prowadzenia auta, bo jak powiedział podczas jednej z naszych wspólnych lekcji Pan Sławomir, "jazda autem ma być przyjemnością".

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Weronika R ......... ip: 78.9.190.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 10.08.2020
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo profesjonalna szkoła jazdy, miałam jazdy z P. Wojtkiem, bardzo cierpliwy, symaptyczny człowiek, świetnie mi się z nim jeździło, potrafi wszystko jasno wytłumaczyć, miałam również jazdy z P. Rafałem, również bardzo sympatyczny, bardzo cierpliwy. Jazdę doszkalająca miałam z P.Łukaszem, również bardzo kompetentny instruktor, wszystko na spokojnie mi przypomniał. Bardzo polecam tą szkołę jazdy. Egzamin zarówno z teorii jak i z praktyki zdany za 1 razem.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Paweł Polak

Paweł Polak
Opinia niezweryfikowna
ocena z dnia: 23.01.2020

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

ogromne podziękowania za cierpliwość do mnie :) gdyby nie wy to chyba nigdy nie nauczyłabym się jeździć

+ Zaletyatrakcyjna cena, dobra atmosfera, dobry stan pojazdów, elastyczność
- Wadybrak

Katarzyna M ......... ip: 5.173.249.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 29.11.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Kurs na prawo jazdy będę wspominać jako świetną przygodę. Miałam okazję jeździć z panem Wojtkiem i panią Kaliną. Oboje wykonali swoje zadanie znakomicie, pokazywali mi wiele miejsc często wykorzystywanych przez egzaminatorów dzięki czemu byłam zupełnie spokojna podczas egzaminu. polecam!! Bardzo dobry i przyjemny kontakt z biurem. Pełen profesjonalizm.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Ola M ......z ip: 188.47.25.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 21.10.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Profesjonalizm to ich drugie imię, cały kurs minął w przyjemnej atmosferze i sprawnie

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Magda Osman

Magda Osman
Opinia niezweryfikowna
ocena z dnia: 23.09.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Super!!! Egzamin zdany za pierwszym podejściem!! Bardzo dziękuję, szczególnie Rafałowi za naukę praktyczną. Doskonale przygotował mnie go egzaminu.

+ Zaletyatrakcyjna cena, dobra atmosfera, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Aleksandra Radomska

Aleksandra Radomska
Opinia niezweryfikowna
ocena z dnia: 28.05.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam tą szkołę jazdy ze względu na indywidualne podejście do kursanta. Atmosfera podczas jazd jest bardzo przyjemna i co najważniejsze nienerwowa. Lepszych instruktorów nie można sobie wymarzyć, bardzo cierpliwi z dużą wiedzą i doświadczeniem :)

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Iuliia M .....h ip: 46.250.168.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 27.05.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Chciałabym podziękować OSK Pegaz za doskonały kurs nauki jazdy. Wszystkie instruktory są bardzo profesjonalni i przyjaźni. Większość jazd miałam z Wojtkiem. Jestem bardzo wdzięczna za naukę. Także chciałam podziękować Macieju, Kalinie, Rafalu, Romanu. Wszystko zdane za pierwszym razem.

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobry stan pojazdów, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Artur Z ......i ip: 77.65.105.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 28.02.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Świetna szkoła! Zrobiłem teorię i praktykę w trzy tygodnie i zdałem egzamin państwowy za pierwszym razem. Bardzo dobre i obszerne przygotowanie teoretyczne oraz świetni instruktorzy sprawili że egzamin wcale nie wydawał się taki trudny. Polecam

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak

Małgorzata R .......a ip: 37.47.174.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 26.07.2016
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam! Teoria w przystępnej formie, praktyka w miłej atmosferze, bez niepotrzebnego stresu. Instruktorzy na najwyższym poziomie(polecam Wojtka :)). Jeśli szukacie dobrej szkoły jazdy to świetnie trafiliście. PEGAZ WYMIATA!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Łukasz E .....t ip: 195.20.110.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 01.03.2016
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Same plusy! Miałem przyjemność jazdy z instruktorem Łukaszem. Po szkoleniu czułem się za kółkiem pewnie, a do egzaminu podchodziłem z poczuciem, że jestem bardzo dobrze przygotowany. Instruktor przekazał mi wiele trafnych wskazówek, które były podczas egzaminu bardzo pomocne. Wszystko to w dobrej, spokojnej i przyjaznej atmosferze. Egzamin oczywiście zdałem! Poza tym warto pochwalić stan pojazdu, czystość oraz to, że czas trwania jazd nie był skracany. Polecam!

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Katarzyna K ........a ip: 188.146.139.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 26.02.2016

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Szczerze polecam tę szkołę. Ciekawe wykłady, a przede wszystkim doskonała praktyczna nauka jazdy. Instruktor Sławek Szymkowiak - klasa sama w sobie. Niezwykle kompetentny, bardzo spokojny, bardzo cierpliwy, bardzo zaangażowany. O stresie podczas jazdy nie ma mowy. Równoległe parkowanie tyłem – ze Sławkiem to bułka z masłem :-) Jazdy odbywają się po całym Poznaniu, nie tylko po osławionych Winogradach. Naprawdę gorąco zachęcam wszystkich, którzy jeszcze się wahają, którą szkołę wybrać. Pozdrowienia dla przyszłych kierowców!

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Bernard B ...r ip: 46.227.246.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 21.12.2015
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo dobra szkoła. Po jazdach ze Sławkiem zdałem za pierwszym razem.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Katarzyna B ...k ip: 213.5.211.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 22.09.2015

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Pełen profesjonalizm. Rzetelne przygotowanie kursanta do nauki jazdy. Zdecydowanie polecam szczególnie instruktora Wojtka.

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Marta L .....a ip: 87.205.70.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 26.07.2015
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Chciałam serdecznie polecić wszystkim OSK Pegaz! Przed zapisaniem się na kurs nie wiedziałam niczego o jeździe samochodem, wszystkiego nauczyłam się dopiero na wykładach oraz na jazdach. Teoria prowadzona jest przez p. Romana. Wykłady są ciekawe i można z nich wiele wynieść. Jeśli chodzi o jazdy, to miałam je z Maciejem, Łukaszem i Sławkiem, jednak to z Wojtkiem przejeździłam prawie wszystkie godziny i to on, tak naprawdę, nauczył mnie jeździć. Jest to instruktor z powołania, który wszystko cierpliwie wytłumaczy i z którym można miło porozmawiać w czasie jazd ;). Efektem odbytego kursu w OSK Pegaz jest zdany egzamin państwowy za pierwszym razem, zarówno teoria, jak i praktyka :).

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Wojciech M ..........i ip: 95.108.72.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 17.06.2015
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Udało się ! zdane za pierwszym razem :D Bez cienia wątpliwości Pegaz jest elitarną szkołą jazdy, wielkie podziękowania dla pana Romana za doskonałe przygotowanie teoretyczne, a także dla Sławka z którym miałem kilka jazd - szczególnie za nauczenie tricku z parkowaniem równoległym ! No ale prawdziwą gwiazdą jest pan WOJCIECH !!! To Pan mnie tak pięknie wyszkolił - zgnoił gdy jeździłem jak wariat i pochwalił jak jeździłem dobrze ! A dobrych rad dotyczących jazdy, to ja nawet nie zliczę ! Lata doświadczenia robią swoje i widać to z każdą kolejną jazdą spędzoną z moim imiennikiem :) Wojciech jest nie tylko świetnym instruktorem ale i bardzo życzliwym człowiekiem, a jego rubasznego śmiechu nic nie przebije :D Numer 1 w Pegazie, numer 1 w Poznaniu, polecam go wszystkim ! :)

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Urszula .....j ip: 77.114.60.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 11.06.2015

Ocena ogólna

 

Kategoria
C

Rodzaj szkolenia
Kurs

Jako instruktora szczególnie polecam osobę Sławomira Szymkowiaka.Niesamowity człowiek- przede wszystkim zaangażowany i profesjonalny. Sławek za punkt honoru przyjmował aby jego kursanci nauczyli się jeździć, a nie tylko zdawali egzamin. Bardzo wymagający i skuteczny. Pamiętał jakie błędy popełniałam , co należało jeszcze poprawić- i tak długo ćwiczyliśmy manewry, dane zagadnienie- aż się nauczyłam(i aż noga drętwiała od trzymania półsprzęgłą na łuku:) Teoria zdana za pierwszym razem, praktyczny również- i ten praktyczny egzamin zdany za pierwszym razem zawdzięczam Sławkowi.

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Michał O .......i ip: 150.254.36.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 25.05.2015
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam tę szkołę z czystym sumieniem. Wykłady prowadzone przez Pana Romana w dobrym stopniu przygotowują do egzaminu teoretycznego. Szkolenia z pierwszej pomocy, lekarz - wszystko w miejscu ośrodka szkoleniowego. Serdecznie polecam instruktora Sławka, z którym najwięcej czasu spędziłem w trasie. Atmosfera w czasie jazdy bardzo wyluzowana, przez co stres podczas jazdy był obniżony do minimum. Jeszcze raz polecam, dzięki tej szkole zdałem egzamin za pierwszym podejściem ;)

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Patryk J ........k ip: 83.20.181.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 05.05.2015
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ośrodek jak najbardziej godny polecenia. W bardzo dobry sposób zostały przeprowadzone zajęcia teoretyczne. W razie jakichkolwiek wątpliwości, zawsze wszystko było starannie wytłumaczone i przedstawione. Jazdy również odbywały się w dobrej atmosferze. Pracują tutaj instruktorzy "z powołania". Oba egzaminy zdane za pierwszym razem, więc jest to na pewno wielki plus dla tego ośrodka.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Piotr M .........i ip: 79.173.3.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 22.02.2015
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Jak najbardziej polecam!!! Ogromny plus za super atmosferę podczas wykładów, które prowadzone były w sposób profesjonalny i zarazem z dużą dawką humoru :) aż nie można było doczekać się kolejnej godziny nauki. Praktyka natomiast... heh niech rekomendacją dla instruktorów będzie to, że zdałem egzamin za pierwszym razem!!!! Wspaniała, bezstresowa atmosfera, luźne rozmowy i udzielanie odpowiedzi nawet na najbardziej dziwne i męczące niekiedy pytania kursantów- to cechy instruktorów PEGAZA, z których ze wszystkimi miałem przyjemność jeździć. Najlepiej jednak ,,prowadził mnie" Sławek! Za wszystko OGROMNE dzięki Sławku i być może do zobaczenia kiedyś na drogach :)

+ Zaletyciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Natalia K .......k ip: 150.254.65.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 10.12.2014
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

jestem bardzo zadowolona że wybrałam ten ośrodek. Super atmosfera, instruktorzy z powołania, dobrze tłumaczący. Wszystko można ustalić i dopasować do swoich potrzeb. Zdałam prawo jazdy za pierwszym razem i na prawdę polecam i każdemu kto będzie szukał ośrodka szkolenia będę polecać ten właśnie ośrodek

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Zuza N ......a ip: 83.21.168.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 24.09.2014
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Egzamin zdany, polecam ;)

+ Zaletydobra atmosfera, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Joanna L ......a ip: 79.186.5.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 16.09.2014
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Świetny ośrodek, piątka moich znajomych łącznie ze mną zdała max. za drugim razem egzamin, instruktorzy świetni, miła atmosfera i profesjonalizm, co jednak nie przeszkadzało kontaktom między uczniem a instruktorem. Szczerze polecam :)

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak

a .........b ip: 82.160.253.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 07.05.2014
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam na 100 % OSK Pegaz :D . 5 maja zdawałam pierwszy egzamin teoretyczny i praktyczny. I zdałam!! Ten teoretyczny nie jest taki straszny jak mówią, a pytania uważam, że były dość łatwe 73/74:). Praktyka prawie w całości na Winogradach, parkowanie na Cytadeli. Tak jak pisali moi poprzednicy. Kadra świetna, teoria z Romanem to była przyjemność. Fajny kurs I-pomocy. Jazdy miałam ze Sławkiem i Łukaszem. Każdym wniósł coś innego do sposobu jazdy. Jeśli chodzi o jazdy to zwykle trwają od 7 do 23. Również w weekend nie ma problemu, aby umówić się na jazdy po Poznaniu. Przyjeżdżają po Ciebie gdzie chcesz i kiedy chcesz. Generalnie jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru:) Wybierając szkołę jazdy, sama korzystałam z forum. Dlatego też piszę o moich wrażeniach dla moich następców

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

ip: 46.170.209.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 24.03.2014

Ocena ogólna

 

Rodzaj szkolenia
Kurs

polecam szczególnie pana Sławka:) no i jeszcze pan Wojtek jest spoczko jak dla mnie, z nimi jeździłam i ich polecam co do reszty instruktorów cieżko mi coś powiedzieć i chyba w każdej szkole tak jest że zależy na kogo się trafi i jak nam podpasuje:) no ale Sławek daje radę:) chyba wszystkie "dziwne" zakamarki w Poznaniu mi pokazał, jak miałam egzamin to byłam w szoku, że taką łatwą trasę egzaminator robił:)

+ Zaletybrak
- Wadybrak

ip: 95.108.102.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 21.01.2014
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Rodzaj szkolenia
Kurs

Witam,  dołączam się do opinii osób, które polecają naukę jazdy w OSK Pegaz. Ja zaczęłam robić tam kurs 6 listopada i zdałam prawko dziś za 1 podejściem:). Całe 30 godzin praktyki wyjeździłam w 4 tygodnie, nie było problemu żeby jeździć codziennie, nawet w soboty i niedziele – jeśli ktoś chce skończyć szybko. Jazdy miałam na początku tylko ze Sławkiem, poźniej jeszcze z Wojtkiem i Łukaszem.Każdy z nich wniósł coś od siebie co uważam było korzystne żeby zdać. Generalnie atmosfera podczas jazd była zawsze bardzo miła i w spokoju tłumaczono jakie błędy popełniam i jak mam jechać aby było dobrze. Egzamin zdałam za 1szym razem choć byłam strasznie zestresowana to po wyjechaniu z placu było już ok i wyjazd na miasto był już czystą formalnością. Wróciłam do Wordu po 25 minutach, nie popełniając żadnego błędu.  Pozdrawiam  Ania

+ Zaletybrak
- Wadybrak

ip: 31.174.44.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 20.01.2014
Ilość podejść do egzaminu: 4

Ocena ogólna

 

Rodzaj szkolenia
Kurs

Nie polecam tej szkoły Pegaz Zdałam za czwartym razem i to dzieki innej szkole Jak nie zdałam za trzecim razem to zmieniłam szkołe W szkole Pegaz Uczył mnie Pan Bogdan który zamiast mnie uczyć to opowiadał o swoim życiu jakby mnie to interesowało i uczył mnie Pan Leszek jeszcze który jest nerwowy i też mnie niczego nie nauczył Nie zapomne jak już ukończyłam kurs Prawka nie zdałam i zapisałam się na pare dodatkowych godzin I w jednym dniu się rozchorowałam Byłam umówiona wtedy na 16 godzine i o 9 rano zadzwoniłam do Pana Leszka żeby odmowić a on mi na to że go to nie obchodzi jak się umówiłam to za te dwie godziny mam mu zapłacić Masakra tylko na kase patrzą Po ukończeniu kursu więcej wiedziałam o życiu osobistym Pana Bogdana który wiecznie narzeka [...] bo z nim najczęściej jeżdziłam niz o prawidłowym jeżdzeniu Dopiero jak zmieniłam Szkołe na [...] POlecam po czterech godzinach tak mnie wyuczono ze od razu zdałam !

+ Zaletybrak
- Wadybrak

ip: 62.21.20.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 04.12.2013

Ocena ogólna

 

Rodzaj szkolenia
Kurs

Również mogę śmiało polecić OSK PEGAZ. Egzamin zarówno teoretyczny jak i praktyczny zdałam za pierwszym razem. Wykłady prowadzone przez p. Romana pomogły mi w zrozumieniu teorii i zaliczeniu części teoretycznej egzaminu (nie polecam opuszczać tych zajęć, na prawdę można się dowiedzieć WIELU ważnych rzeczy, na które sami nie zwrócimy uwagi czytając kodeks) Wszystkie jazdy były przeprowadzane w miłej atmosferze, ani razu nikt nie podniósł na mnie głosu (bardzo cierpliwi instruktorzy :) ). Także zawsze bezstresowo i jak widać z pozytywnym skutkiem!!

+ Zaletybrak
- Wadybrak

ip: 193.22.83.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 09.10.2013

Ocena ogólna

 

Rodzaj szkolenia
Kurs

OSK Pegaz wybrałam świadomie, poprzez śledzenie opinii kursantów różnych ośrodków, które nie spotykały się z tak dobrymi i wysokimi opiniami jak OSK Pegaz. Każdemu kursantowi serdecznie polecam tę placówkę, ponieważ pracują w niej ludzie o wysokiej kulturze osobistej, pełnym profesjonalizmie, życzliwości, uprzejmości, a przede wszystkim mający zawsze czas dla kursanta i jego tysiąca pytań. P. Roman prowadził część teoretyczną. Omawiał każdy temat, na końcu którego zawsze przeprowadzał z nami ćwiczenia oraz kilka testów. Każdy miał zawsze możliwość czy to w grupie, czy indywidulanie zająć mu czas i rozwiać swoje wątpliwości. Nigdy nikogo nie odesłał z tzw. kwitkiem. Zajęcia z Pierwszej Pomocy również ciekawe, i co najważniejsze, z przeprowadzeniem przez każdego kursanta indywidualnej resuscytacji na manekinie, co nie było łatwe, a dało mi wielki obraz jak należy ją prawidłowo przeprowadzić, i jak się zachować w takich sytuacjach. Teraz nie będę się bała udzielić komuś pomocy, bo wiem jakie to ważne. P. Instruktorzy, również na bardzo wysokim poziomie. Zawsze opanowani i uśmiechnięci, i życzliwi. Jazdy odbywały się zawsze w miłej atmosferze i serdeczności. Precyzyjne omawianie techniki jazdy, uświadamianie odpowiedzialności jaka spływa prowadząc samochód, umiejętność obserwowania drogi - tego co się wokoło nas dzieje - dostrzeganie znaków drogowych i ich prawidłowe odczytywanie. Manewry na placu jak i na mieście, ćwiczone do pełnej perfekcji z wszelkimi objaśnieniami kiedy, co, i jak należy zrobić. Dla mnie OSK Pegaz był strzałem w dziesiątkę. Będę bardzo miło wspominać ten czas, w którym bezstresowo i profesjonalnie (jak to tylko możliwe w przypadku tak niedoświadczonych przyszłych kierowców) mogłam posiąść tę wiedzę i umiejętności. Kurs skończyłam w ciągu 6 tygodni. Egzamin państwowy zdawałam wczoraj z wynikiem Pozytywnym za 1-wszym razem. P.S. Korzystając z okazji pragnę z całego serca podziękować p. Romanowi za "kopniaka" przy egz. wew., który uświadomił mi ile pracy mam przed sobą. Mogę dziś z czystym sumieniem powiedzieć Dziękuję i powtórzyć pana słowa, że trzeba się mocno spiąć i korzystać ze wszystkich możliwych i dostępnych pomocy naukowych, aby się dobrze przygotować. Serdeczne podziękowania również dla instruktorów, z którymi miałam jazdy :p. Wojtka, Łukasza i Sławka. Każdy z Was udzielił mi cenne wskazówki i cenne rady, które razem sumując nadawały pełen obraz do opanowania. I pozostał mi jeszcze jeden instruktor, którego zostawiłam sobie na koniec, bo z nim wyjeździłam najwięcej godzin i jemu jestem za wszystko najbardziej wdzięczna. Jest nim p. Bogdan, na temat którego mogłabym napisać rozprawkę :) Panie Bogdanie, zawsze jeżdżąc z panem byłam spokojna i opanowana, czułam się bezpiecznie i pewnie. Mogłam się skupić na drodze, a popełniane przeze mnie błędy szlifował pan do upadłego, aż nie wykonałam ich poprawnie. Zawsze był pan uśmiechnięty, wesoły, miły, serdeczny i cierpliwy. Tysiące cennych wskazówek, (zwłaszcza na Aleji Stopów), na co zwrócić uwagę przy parkowaniu, przy cofaniu, zawracaniu itp. itd. dużo było tego. Jestem panu dozgonnie wdzięczna. Będzie mi brakowało naszych pogawędek. DZIĘKUJĘ Julita :)

+ Zaletybrak
- Wadybrak