Liczba odwiedzin: 6073 Jesteś właścicielem tej szkoły?

SZKOŁA MOTOCYKLOWA KRAKÓW

  38 opinii
Rezerwuj kurs
+

Dodaj swoją opinię o szkole!

Pomóż innym kursantom w wyborze szkoły

Opinie o SZKOŁA MOTOCYKLOWA KRAKÓW

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 19.05.2021

Prawo jazdy kat B mam już prawie 20 lat, więc przyszedł czas na coś nowego, więc zdecydowałem się zrobić również prawko na kat A, bez jakichkolwiek wcześniejszych doświadczeń z jazdą na motocyklu, czy nawet na skuterze. Wybrałem SMK i egzamin państwowy był tylko formalnościąą. Każdy jest tu traktowany indywidualnie, nie ma jakiegoś schematu i jak widzą, że sobie radzisz na pierwszych zajęciach dobrze na 125, to w nagrodę na koniec zajęć dostajesz do wypróbowania 250, a jak na drugich jest również dobrze na 250 to ostatnie chwile spędzasz na docelowym montocyklu. Krzysiek jest świetnym instruktorem, czasem upierdliwym do bólu, wytykającym każdy błąd, ale w sposób, który nie powoduje że się denerwujesz, tylko ochcesz się poprawić. Podczas jazd na placu nie ma, że jesteś pod opieką tylko jednego instruktora, bo jak są jeszcze inni i widzą, że coś możesz poprawić to Ci o tym powiedzą, uspokoją i zmotywują. Jazda po mieście... czy to instruktor jedzie samochodem z Tobą, czy też na motocyklu obok to dokładnie Cie instruuje, na bierząco mówi co robisz źle, co możesz poprawić. Egzamin państwowy to formalnośc, chociaż jest stres, ale nie udasz się na ten egzamin jeśli pod koniec nauki instruktorzy stwierdzą, że jeszcze to nie Twój czas. A jeśli stwierdzą, że to czas, to jedynym wyjściem jest zdanie za pierwszym razem. Jak siadałem pierwszy raz na motocykl nie byłem pewien czy to dla mnie, czy dam radę, ale pod koniec kursu jestem pewien, że chcę jeździć bo sprawia mi to przyjemnosć. Dzieki wielkie za super naukę i polecam każdemu!!! :) Do zobaczenia.

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
3

ocena z dnia: 10.02.2021

Najlepsi z najlepszych <3 kompleksowe przygotowanie do jazdy (nie tylko zdania egzaminu) ze świetną atmosferą w pakiecie!

Plusy

ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
3

ocena z dnia: 03.11.2020

Bardzo ciekawe wykłady uczą jak nie dac się zabić, przetrwać na drodze, przewidywać ruchy innych, nie tylko przepisy, ale praktyczne rady doświadczonych motocyklistów. A jazdy rewelacja. Jak myślisz że umiesz, to oni naucza Cię lepiej, wychwycą twoje słabe punkty i podszlifują to co Ci sprawia problem. Dzięki tej ekipie mam motor o jakim marzyłam :) Polecam wszystkim tą szkołę, naprawdę warto!!! Dzięki wielkie Panowie:)

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 05.10.2019

1. Nudne wykłady, z których nic nie rozumiałam. 2. Jazdy z instruktorem, który opowiadał o PiS, a nie o zasadach ruchu drogowego. 3. Egzamin zdany z bólach i ogromnym stresie za N-tym razem. Tak wyglądało moje prawo jazdy kat. B w innej szkole. Dlatego za kat. A zabierałam się jak pies do jeża. Zupełnym przypadkiem trafiłam do Szkoły Motocyklowej. A tam: 1. Wykłady: prowadzący ma charyzmę, umie przekazać wiedzę i uczy myślenia. Świetne zajęcia z ratownikiem medycznym. 2. Jazdy: odpowiednia ilość uwag krytykujących i motywujących. Wszystko z poczuciem humoru i dystansem. Uczysz się na kilku modelach motocykli. Instruktorzy idealnie dostosowują trudność zadań do Twoich umiejętności (bądź ich braku). Nauka jest metodyczna, ale to nie jest fabryka - do każdego przypadku podchodzi się indywidualnie. Masz 140 cm wzrostu w szpilkach? Już jeździłeś na mniejszym motocyklu? A może motocykla na oczy nie widziałeś? Ci Istruktorzy potrafią nauczyć jeździć każdego. 3. Na egzamin idziesz, mając luz psychiczny i pewność, że umiesz jeździć. Wysiadasz z autobusu pod MORDem, mijasz zapłakane nastolatki, które nie zdały - i wiesz, że idziesz sobie pojeździć na motocyklu, bo umiesz. Wspaniałe uczucie. Podsumowując - świetnie spędzony czas i dobrze wydane pieniądze. Polecam!

Plusy

atrakcyjna cena, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, instruktor “z powołania”, profesjonalizm

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 26.05.2019

OK, kurs i egzamin zaliczone już jakiś czas temu. Krzysiek prosił o opinię po zdaniu egzaminu, ale nie posiadam profilu na facebook'u, a potem to już tak jakoś zleciało, że się zapomniało. Człowiek zaaferowany był rodziną, poszukiwaniem i wyborem nowego moto. W końcu mój najstarszy (14 l.) też zapragnął dwóch kółek więc zajrzałem na stronę, a tu możliwość dodania opinii jet inna niż facebook. No to do dzieła. Instruktorzy: - Artur Kufel - rzeczowy, dokładny wyłoży wszystko na ławę, wyjaśni każdą niezrozumiałą rzecz związaną z jazdą i przepisami, jeśli nie będziesz uważał/a na wykładzie masz przekichane, "Kufel" weźmie cię na celownik do końca kursu :) - Krzysiek Bolechała - upierdliwy do bólu, ale dzięki temu nauczy cię jeździć tak jak należy, niesamowicie cierpliwy człowiek, a do tego wyrozumiały niesamowicie, stworzony chyba do tego by szkolić innych, takich ludzi ze świeca się szuka - Paulina Bolechała - anioł co zajmuje się biurem i przeprowadzi z tobą egzamin wewnętrzny z teorii, uspokoii skołatane nerwy przed egzaminem :) Plac manewrowy: - nawierzchnia mogłaby być lepsza, ale i tak jakieś katastrofy nie ma, dziur brak, wystarczająco dużo miejsca do ogarnięcia każdej przeszkody nawet podczas uczestnictwa kilku kursantów w szkoleniu - jest odcinkowy pomiar czasu Sprzęt: - wiadomo, że nie są to ganz nówki maszyny, ale przygotowane są doskonale i doskonale spełniają swoje zadanie, dodatkowym plusem jest możliwość wypożyczenia maszyny na której się szkoliłeś do egzaminu w MORDzie, co skutkuje zaliczeniem egzaminu praktycznego zaliczeniem za pierwszym razem (o ile wcześniej zaliczyłeś/łaś teorię) Podsumowując - polecam każdemu kto pragnie poczuć wiatr we włosach i muchy na zębach śmigając swoim moto szosą w nieznane, lepszej szkoły i ludzi w Krakowie nie znajdziecie. Wiem co piszę, sam u nich zaliczyłem szkolenie i teraz wysyłam do nich syna, a następnie drugiego jak osiągnie wiek :)

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 17.05.2018

Ciężko by było SMK nie polecić - świetna atmosfera, instruktorzy z powołania i sama przyjemność z nauki. Porządne przygotowanie teoretyczne razem z wiedzą stricte motocyklową (dzięki, Arturze!), genialne tłumaczenie "co-robię-źle-i-jak-to-robić-lepiej" na placu przez Krzyśka i regularne opierdziuszki na mieście od Maćka za to, że nie zwracam uwagi na znaki. Podsumowując: Teoria i praktyka za pierwszym razem (w dodatku w deszczu) i myślę, że to jest najlepsza rekomendacja, którą można dać. Dzięki chłopaki!

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 26.04.2018

Powiem tyle. Egzamin teoretyczny jak i praktyczny bezbłędnie zaliczony przy pierwszym podejściu, a to świadczy tylko i wyłącznie o doskonałym przygotowaniu do egzaminu. Niesamowicie sympatyczni ludzie z pasją. Wiedzą dokładnie czego nauczyć mało tego podczas egzaminu nie czułem nadmiernego stresu gdyż wiedziałem że jestem dobrze do niego przygotowany, i zadania egzaminacyjne były dla mnie tylko kolejną okazją do pojeżdżenia sobie na moto :P :). Bezstresowa atmosfera dobrze przygotowany plac manewrowy, i jakże niesamowita niespodzianka kiedy się dowiedziałem że na pierwszej lekcji dla zapoznania się motocyklem, pojechaliśmy na wycieczkę do piaskowej skały :D (Artku dziękuję to było naprawdę super). Na koniec mogę jedynie powiedzieć tyle że jeśli chcesz bezstresowo zdać egzamin na prawo jazdy kat. A, to powinieneś/aś wybrać właśnie tą szkołę. Jeszcze raz dziękuję i do zobaczenia na zlocie absolwentów :)

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 09.10.2017

super szkoła, niesamowita atmosfera, zdałem od strzała za pierwszym razem , żadnych dodatkowych kosztów, instruktorzy .... po prostu super kumple , polecam polecam polecam Wojtek (motolotniarz)

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

ocena z dnia: 07.10.2017

Dzięki tej szkole zdałam egzamin bez większych problemòw.Żałuję, że nie odbyłam tutaj całego kursu,oszczędzając tym samym pieniądze i nerwy w poprzedniej szkole.Bardzo dziękuję instruktorom Krzysiowi i Arturowi za cierpliwość i cenne rady dzięki którym zdałam egzamin i które zapamiętam jeżdżąc na własnym wymarzonym motocyklu Polecam każdemu kto chce się nauczyć jeździć i zaoszczędzić kasę i swój czas.Pozdrawiam serdecznie i powodzenia dla wszystkich zdających.Iza

Plusy

atrakcyjna cena, dobra atmosfera, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

ocena z dnia: 23.08.2017

Na początek wielkie podziękowania dla Krzysia! Pasjonat i profesjonalista. W 15 minut pierwszej godziny doszkalającej (niestety kurs "popełniłem" w innej szkole w Wieliczce) dostałem więcej dobrych wskazówek niż przez cały "kurs" w poprzedniej. 1) Sprzęt sprawny i ten sam co w WORD (gladius) i więcej niż jeden motocykl, stąd można się spróbować na innej maszynie. 2) Plac wyposażony w odcinkowy pomiar prędkości. Nawierzchnia na 4 pkt, ale wystarczająca do nauki, z odpowiednio długimi odcinkami najazdowymi (zbliżony do WORD), nie było ścisku(ilość kursantów). Jest parking dla auta za free więc nie ma problemu z pozostawieniem auta 3) Instruktor rzeczowy, punktualny a i też stwarzający fajną atmosferę do nauki- jeździłem pod okiem Krzysztofa. Facet rób te kursy jak najdłużej bo profesjonalizm to mało powiedziane. 4) Nikt nie naciągał mnie na chociażby jedną kolejną godzinę- po pierwszej doszkalającej diagnoza umiejętności, mocne / słabe strony i jazda do nauki. Opłacało się :) Zdane! ..

Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
2

ocena z dnia: 12.07.2017

Szkoła motocyklowa pierwsza klasa!! Instruktorzy - kompetentni, bardzo dobrze tłumaczą, jak panować nad motocyklem, wystarczy słuchać ich rad; poza tym, co dla mnie bardzo ważne - mili i dobrzy ludzie :) Polecam też wykłady, można się sporo dowiedzieć. Na prawdę nauczyli mnie jeździć. (Zdany egzamin za drugim razem, a nie za pierwszym, tylko ze stresu ;) )

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 18.10.2016

Czytając opinie o tej szkole można się zastanawiać czy jest to idealna szkoła z super prowadzącymi dla każdego? Tak, właśnie tak jest ze Szkołą Motocyklową! To świetna szkoła od samego początku. Świetna organizacja już przy rozmowie telefonicznej, potem rewelacyjne wykłady z Arturem, kameralna, a zarazem luźna atmosfera jak na spotkaniu ze znajomymi, na stołach woda, ciasteczka (co mnie bardzo zdziwiło). Potem jazdy, instruktorzy się wymieniają, nie jeździ się zawsze z tym samym ale dzięki temu każdy może nam dać swoje wskazówki, co w dalszej jeździ owocuje. Plac manewrowy tylko dla motocykli z małym oblężeniem więc idealny do stawiania pierwszych kroków. Instruktorów ciężko każdego z osobna oceniać, ponieważ każdy zasługuje na gorące podziękowania i słowa uznania za profesjonalizm, zaangażowanie do kursanta oraz cenne wskazówki podczas nauki. Widać doświadczenie w jeździe na motorze, instruktor zawsze na motorze. Jeździliśmy trasami potencjalnego egzaminu wraz z przygotowaniem do samodzielnej jazdy. Rewelacyjna szkoła, zdecydowanie polecam! Egzamin zdany za pierwszym razem, jako jedynemu udało mi się z mojej 9 osobowej grupy wyjechać na plac, co może świadczyć o wysokim standarcie nauczania!

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 12.10.2016

Zajecia teoretyczne z Arturem są ciekawe i poparte wieloma "życiowymi" przykładami. (Bardzo fajne były lekcje dotyczące "pierwszego motocykla") . Na zajęciach praktycznych jest szansa pojeździć z różnymi instruktorami, co jest niezwykle cennym doświadczeniem. Są to ludzie którzy spędzili wiele lat na motocyklach i każde z nich chętnie dzieli się swoja wiedzą i doświadczeniami. NA poprawność wykonania zadań na placu kładzie się tu duży nacisk w związku z czym można mieć pewność ze jest się dobrze przygotowanym do egzaminu. 0 ściemy - jak usłyszysz, że jestes gotowy to jesteś!, jeśli to nie lepiej dokupić sobie pare godzin. Zapisałem się do tej szkoły z polecenia i ze spokojnym sumieniem polecam ja innym. - egzamin zdany za pierwszym razem choć nigdy wcześnniej nie jeździłem na motocyklu!

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 29.09.2016

Szkoła z powołania. Pełny profesjonalizm. Nauka w tej szkole to przyjemność!!!!

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
2

ocena z dnia: 29.09.2016

Miałem ogromne szczęście, że trafiłem do tej właśnie szkoły... A jak ją wybrałem? Przede wszystkim zależało mi na szkole typowo motocyklowej. Sprawdziłem jednak rankingi zdawalności spośród wszystkich szkół i po przeprowadzonej gruntownie analizie wybrałem faworyta. Zadzwoniłem pod wskazany na stronie numer telefonu i po kilku minutach rozmowy wiedziałem już, że w tej właśnie szkole chcę stawiać swoje pierwsze motocyklowe kroki. Jak było? Genialnie! Zaczęło się od teorii prowadzonej przez Artura, który poza wiedzą z przepisów ruchu drogowego dzielił się z nami również swoim ogromnym doświadczeniem. Bezpieczeństwo, zdrowy rozsądek, kultura jazdy i ciągłe uświadamianie nas - przyszłych kierowców - stanowiło doskonałe uzupełnienie do omawianych przepisów ruchu drogowego. Chciałbym żeby każdy kierowca (obecny i przyszły) mógł w tych wykładach uczestniczyć - przypuszczam, że byłoby znacznie bezpieczniej na drogach. Lekcje praktyczne (plac oraz miasto) miałem z Arturem i Krzysztofem. Cały czas byli przy mnie udzielając wskazówek, korygując błędy i ucząc myślenia za wszystkich uczestników ruchu drogowego. Artur, Krzysztof - ogromnie Wam dziękuję za poświęcony mi czas, przekazaną wiedzę i za lekcje w niezwykłej atmosferze. Pozdrawiam serdecznie, Maciek R. PS. Zapomniałbym - dodatkowo ogromny plus dla Was za promowanie krwiodawstwa!

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 28.09.2016

Szkołę wybrałem z polecenia i naprawdę było warto. Bardzo miła atmosfera.Instruktorzy to profesjonaliści, umieją przekazać w bardzo fajny sposób swoją ogromną wiedze. Na placu jak i na mieście wszystkie błędy poprawiane do skutku. Czas spędzony na kursie był pod ciągłym okiem instruktorów. Naprawdę bardzo polecam! Pozdrawiam całą załogę :-)

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 17.07.2016

Opiszę swoje spostrzeżenia z odbytego kursu: Teoria prowadzona przez Artura: - Omawiał z nami wybrane przepisy ruchu drogowego, za to najistotniejsze z punktu widzenia motocyklisty. Wpajał nam pokorę jazdy motorem oraz abyśmy odstawili nawyki jazdy autem z ktorymi na drodze w razie kolizji nie mamy żadnych szans. Wykład z Pierwszej pomocy. Genialna sprawa, to nie był kolejny wykład z nauki sztucznego oddychania. Ratownik uświadomił nam prawa oraz priorytety reakcji na wypadek. Masa praktycznych informacji chociażby o wyposażeniu apteczki motocyklowej. Jazdy na placu: - przede wszystkim instruktorzy interesują sie kursantami, poświęcają im kupę czasu aby od samego początku załapać dobre nawyki. - organizują fajne ćwiczenia pomocnicze jak sobie nie radzisz z jakim zadaniem (zatrzymanie na ósemce), - udostępniają swój motocykl na egzamin (węższe gmole) co psychicznie naprawde pomaga. Jazdy po mieście: - jazda z kilkoma instruktorami daje Ci możliwość poznania różnych części miasta, - dowiadujesz się o dobrych nawykach każdego z nich, - jedziesz przygotowany na egzamin. Szkoła nie jest w Krakowie najtańsza, ale uwaga jaką Ci poświecaja i ich wiedza warta jest tej ceny.

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 16.07.2016

Wiele osób przychodząc na kurs jeździ już własnymi jednośladami. Ja miałem ten "problem", że nawet autem nie jeździłem na co dzień, więc moje obawy związane były głównie z jazdą w ruchu ulicznym. Plac manewrowy, to też nie jest prosta sprawa. Czasem trzeb przetrawić pewne rzeczy, poukładać sobie w głowie, żeby pod koniec wszystko dobrze zagrało. I tu wielka zasługa instruktorów. Poprzednicy w komentarzach sporo już napisali i ja podzielam ich zdanie. Z uwag praktycznych, co dla mnie było istotne i co bym podkreślił to to, by jeździć ze wszystkimi instruktorami. Każdy zwróci na coś innego uwagę, podpowie, przekaże niuanse wiedzy stricte motocyklowej, która będzie też takim małym pakietem na start, kiedy zaczniemy już jeździć na własnym motocyklu. Plac manewrowy jest duży. To też pozytywny element szkolenia, ponieważ spokojnie można rozpędzić się i z wymaganą prędkością wykonać dany manewr. Egzamin teoretyczny i praktyczny zdałem za pierwszym razem. Szczerze polecam Szkołę Motocyklową Kraków! Świetni ludzie, prawdziwi fachowcy! Pozdrawiam! Mariusz M.

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 14.07.2016

Szkołe wybrałem z polecenia. Plac manewrowy na drugim końcu Krakowa od mojego zamieszkania... cena niby wyższa niż w innych szkołach - ale nie żałuje swojego wyboru - jakość i doświadczenie muszą mieć swoją wartość. 1) Wykłady - majac prawko B od nastu lat myślałem o tym, aby to tylko odbębnić bo cóż mi mogą ciekawego powiedzieć ... i bardzo pozytywne zdziwienie. Wykłądy Prowadził Artur - rzeczowo, fachowo i bardzo interesująco. Głowna tematyka to - motocykl - kultura jazdy - bezpieczeństwo - osprzęt - pułapki na drogach o których kierwocy ze stażem po prostu zapominają - dodatkowo bardzo dobry wykład z ratownikiem medycznym (też motocyklistą) - dużo daje do myślenia - i wiele innych 2) Plac Po placu jeździłem z Krzyśkiem i Arturem. Oboje fachowo punktowali każdą pomyłke i pomagali w poprawie błędów na każdym ćwiczeniu egzaminacyjnym - do bólu. Wymagający - ale dzięki nim na egzaminie nie było problemów z opanowaniem maszyny. 3) Miasto Krzysiek, Artur, Szymon. Tak jak wyżej. Objazdówka po prawdopodobnych trasach egzaminacyjnych. Instruktorzy jeździli zarówno samochodem jak i motocyklem - jest to bardzo duży +. Każdy błąd na mieście poprawiany i korygowany - jeźdżony do skutku. 4) Dodatkowa jazda na małej besti w terenie. Ponadto zainteresowanie kursantem - czułem się jak członek zespołu a nie nazwisko na liście płac :) A co do ceny że niby wyższa ---- tak na prawdę jest bardzo atrakcyjna na to co się dostaje w zamian :) Pozdrawiam całą ekipę. Michał L. :)

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 15.06.2016

Marketing szeptany - to właśnie dzięki temu kanałowi informacji, dowiedziałem się o Szkole Motocyklowej. Konkurencja w Krakowie jest bardzo duża, ale od pierwszych minut kursu wiedziałem, że nie mogłem trafić lepiej. Wykłady fantastyczne - Artur w bardzo luźny i czytelny sposób prowadzi wykłady, na których człowiek dowiaduje się nie tylko czegoś więcej o przepisach, ale przede wszystkim dostaje "zastrzyk" informacji dotyczący całej otoczki motocyklizmu, co jak dla mnie - jest ogromną wartością dodaną. Praktyka, to w przypadku tej Szkoły coś więcej niż tylko wyjazd na plac lub na miasto. Indywidualne podejście do kursanta powoduje, że żaden błąd nie pozostaje niezauważony, a sposób przekazywania wiedzy przez Krzyśka, pozwala kandydatowi na motocyklistę zrozumieć, że jazda motocyklem, to nie tylko "gaz do dechy", ale przede wszystkim myślenie, skupienie, obserwacja i ciągłe doskonalenie techniki jazdy. Korzystając z okazji - jeszcze raz dziękuję całej Ekipie Szkoły Motocyklowej za cierpliwość, przyjazną atmosferę i niesamowitą wiedzę, którą potraficie się dzielić :). Życzę Wam, abyście nigdy się nie zmieniali, a osobom zastanawiającym się nad tym, którą szkołę wybrać, powiem tylko: wybór jest tylko jeden i warty każdej wydanej złotówki - to SZKOŁA MOTOCYKLOWA :). Pozdrawiam - Michał.

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 26.05.2016

Ja mysle, ze kazdy zainteresowany zna ta szkole i wie kto tam pracuje - w skrocie - Pan Artur ponad 30 lat na motocyklu, zwiedzil ladny kawal swiata i mial pare motocykli (i dojezdza na plac swoim motocyklem BMW a nie samochodem :)), Pani Magda rowniez od paru lat na motocyklu, czynna motocyklistka, instruktorka TECHNIK NAUKI JAZDY (i przy okazji kierowca MPK :)). Z innymi nie jedzilem to sie nie wypowiem ale na stronie jest ich opis i nie jest on zmyslony. Czesc zalogi kiedys pracowala w innej znanej szkole motocyklowej w.. malopolsce. Ja jeszcze rok temu bylem przeciwny jednosladom a dzis nie wyobrazam sobie bez nich funkcjonowania wiec mysle ze to jest wystarczajaca rekomendacja dla tej szkoly i przede wszystkim DLA INSTRUKTOROW KTORZY SA CZYNNIMI MOTOCYKLISTAMI.

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 19.05.2016

Nie da się ukryć, że w ogromnej mierze to dzięki zaangażowaniu instruktorów tej szkoły i ich pracy nade mną mogę dzisiaj odetchnąć z ulgą i cieszyć się tym, że zdałem egzamin na kat. A za pierwszym podejściem. Myślę, że ze wszystkich zalet jakie ma ta szkoła, najcenniejsze jest to, że instruktorzy pracują z kursantem na bieżąco, wytykają błędy i podpowiadają jak ich unikać. Ktoś we wcześniejszej opinii na tym portalu pisał już, że Szkoła stara się wpoić dobre nawyki w jeźdźcie jednośladem i podpisuję się pod tym obiema rękami. Wszystko odbywa się przy tym w bardzo przyjaznej, "motocyklowej" atmosferze. Polecam tę szkołę przede wszystkim osobom, które w motocyklizmie dostrzegają coś więcej, niż zasuwanie nocą po ul. Bora-Komorowskiego na jednym kole. Duży nacisk zarówno w części teoretycznej, jak i praktycznej kursu położony jest na bezpieczeństwo na drodze (w tym prowadzone przez ratownika medycznego szkolenie z pierwszej pomocy) i myślę, że to właściwy kierunek. Grzesiek

Plusy

ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, instruktor “z powołania”, profesjonalizm

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 08.03.2016

Super atmosfera, instruktorzy z powołania. Mozliwość jazdy w terenie na motocyklu enduro - bardzo dobra lekcja panowania nad motocyklem. Polecam.

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 04.03.2016

Na kursie panuje bardzo przyjacielska atmosfera, co pozwala bardzo szybko zapomnieć o stresie i ułatwia szybką naukę. Instruktorzy cały czas są przy kursancie i poprawiają wszystkie błędy popełniane na placu i mieście. Zajęcia odbywają się z różnymi instruktorami, którzy co najważniejsze są czynnymi motocyklistami, pozwala to zaobserwować różne style jazdy, co później tylko ułatwia zaliczenie egzaminu państwowego za pierwszym razem.

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A2

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 04.03.2016

Bardzo ciekawe zajęcia teoretyczne , praktyczne jeszcze lepsze prowadzą je profesjonaliści którzy znają się na tym co robią i sprawia im to wielką frajdę . Myślę że nie ma się nad czym zastanawiać tylko przychodzić i się uczyć :) Pozdrowienia dla całej ekipy! :)

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A2

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
2

ocena z dnia: 04.03.2016

Świetne podejście do kursanta, możliwość jazd na różnych motocyklach. W stu procentach polecam

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 04.03.2016

Polecam

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 03.03.2016

Poszukując szkoły, która mogłaby mnie nauczyć jazdy motocyklem zdecydowałem się na szkołę stricte motocyklową. Ze wszystkich krakowskich szkół tego typu postawiłem na niniejszą, m.in. ze względu na rozsądną cenę. Konkretnie o szkole: 1. bardzo indywidualnie podejście do każdego kursanta. Udzielane mi rady w trakcie kursu uważam za bardzo trafne. 2. odpowiednie stopniowanie trudności (różne motocykle na różnym etapie kursu) dla początkujących, 3. elastyczność co do godzin jazd, 4. ciekawe i bardzo pouczające wykłady Artura! Po zdanym kursie otrzymałem nieocenioną pomoc z ich strony przy zakupie pierwszego motocykla. Polecam serdecznie! Zwłaszcza tym, którzy traktują sprawę serio i chcą być należycie przygotowani do przyszłych samodzielnych jazd motocyklem.

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 28.02.2016

Bardzo miła, przyjazna atmosfera. Wspaniali instruktorzy, którzy w dodatku są czynnymi motocyklistami, dzięki czemu przekazują wiedzę popartą własnym wieloletnim doświadczeniem. Interesujące wykłady, motocykle w nienagannym stanie technicznym. Efekt - egzamin zdany za pierwszym razem, spokojnie i bez stresów. Polecam tę szkołę wszystkim, którzy chcą nauczyć się jeździć motocyklem, a nie tylko zdać egzamin.

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 05.11.2015

Profesjonalnie, na bardzo wysokim poziomie, jasne i przejrzyste zasady, rewelacyjna atmosfera. Świetni i bardzo zaangażowani instruktorzy. Maksymalny nacisk na praktyczne aspekty jazdy i co dla mnie ważne nie tylko w kontekście przygotowania do egzaminu ale przede wszystkim wyrabiania dobrych nawyków odnośnie do techniki jazdy oraz kultury zachowania się na drodze. Sprawne przedstawienie zagadnień teoretycznych oraz wielu dodatkowych informacji dotyczących samego sprzętu i akcesoriów - to wszystko poparte licznymi przykładami zżycia i własnego doświadczenia instruktorów. Możliwość skorzystania ze szkolnego motocykla na egzaminie jako atrakcyjny dodatek. Oferta i jej realizacja znacznie przerosła moje oczekiwania. Gorąco polecam!

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak