OSK ENIGMA

 3711 opinii w tym 2722 zaufane

Odznaki Szkoły

1 z 4: Zobacz co oznaczają >

O Szkole

Szkoła ma 3 siedziby. Wybierz:

OSK ENIGMA
ul. Grochowska 194/196 (Praga)
04-357 Warszawa

  • Godziny:
  • Zamknięte
  • • Otwarcie: Czw 10:00

Kontakt

79x xxx xxxPokaż numer
www.sup....Pokaż adres
@OSK.En....Pokaż adres

Opis

Jeśli interesuje Cię kurs prawa jazdy kat. „B" i chcesz uzyskać już wkrótce swoje upragnione prawo jazdy - jesteś w odpowiednim miejscu... To właśnie szkoła nauki jazdy dla Cebie. Ośrodek Szkolenia Kierowców ENIGMA zaprasza na kurs prawa jazdy kat. „B” , Szkoła stawia sobie za cel profesjonalne i precyzyjne przygotowanie do egzaminu na prawo jazdy kat. „B”


Prowadzimy zajęcia teoretyczne tak, aby wzbudzić zainteresowanie kursantów prezentowanym materiałem oraz zainspirować ich do aktywnego udziału w zajęciach. Ma to ca celu wyeliminowanie wszystkich pojawiających się wątpliwości.


W trakcie praktycznego szkolenia samochodowego, (czyli jazd na placu i mieście) kładziemy szczególny nacisk na właściwą technikę jazdy i prawidłowe zachowanie w różnych, nieustannie zmieniających się sytuacjach w ruchu drogowym.
Zobacz pełny opis szkoły

Kursy - ceny i terminy

Zobacz filtry kursów

kat. B, Wykłady i praktyka

Manualna skrzynia

3300 zł

26.04.2024

Al. Solidarności 117 lok. 311 (Śródmieście), 17.00 Rozpoczęcie kursu weekendowego

WIĘCEJ W cenie kursu:
- 30 godzin lekcyjnych (po 45 min) wykładów (w tym kurs pierwszej pomocy)
- 30 godzin (po 60 min) jazd (Hyundai I20)
- egzamin wewnętrzny teoria/ praktyka
- materiały dla kursantów
- badania lekarskie


- al. Solidarności 117 lok. 311 (jazdy po trasach egzaminacyjnych WORD Bemowo, WORD Okęcie, WORD Odlewnicza i teoria również dla kursantów z ul. Powstańców Śląskich 61)
- ul. Grochowska 194/196 (jazdy po trasach egzaminacyjnych WORD Odlewnicza)
- ul. Powstańców Śląskich 61 (jazdy po trasach egzaminacyjnych WORD Bemowo)



kat. B, Wykłady i praktyka

Manualna skrzynia

4300 zł

codziennie

ul. Grochowska 194/196 (Praga)

WIĘCEJ W cenie kursu:
- 30 godzin lekcyjnych (po 45 min) wykładów (w tym kurs pierwszej pomocy)
- 40 godzin (po 60 min) jazd (Hyundai I20)
- egzamin wewnętrzny teoria/ praktyka
- materiały dla kursantów
- badania lekarskie


- al. Solidarności 117 lok. 311 (jazdy po trasach egzaminacyjnych WORD Bemowo, WORD Okęcie, WORD Odlewnicza i teoria również dla kursantów z ul. Powstańców Śląskich 61)
- ul. Grochowska 194/196 (jazdy po trasach egzaminacyjnych WORD Odlewnicza)
- ul. Powstańców Śląskich 61 (jazdy po trasach egzaminacyjnych WORD Bemowo)



kat. B, Wykłady i praktyka

Automat

3700 zł

codziennie

ul. Grochowska 194/196 (Praga)

WIĘCEJ W cenie kursu:
- 30 godzin lekcyjnych (po 45 min) wykładów (w tym kurs pierwszej pomocy)
- 30 godzin (po 60 min) jazd (Hyundai I20)
- egzamin wewnętrzny teoria/ praktyka
- materiały dla kursantów
- badania lekarskie


- al. Solidarności 117 lok. 311 (jazdy po trasach egzaminacyjnych WORD Bemowo, WORD Okęcie, WORD Odlewnicza i teoria również dla kursantów z ul. Powstańców Śląskich 61)
- ul. Grochowska 194/196 (jazdy po trasach egzaminacyjnych WORD Odlewnicza)
- ul. Powstańców Śląskich 61 (jazdy po trasach egzaminacyjnych WORD Bemowo)

Jazdy dodatkowe - ceny i pakiety

brak informacji o jazdach dodatkowych

Opinie o szkole

+

Dodaj swoją opinię o szkole!

Pomóż innym kursantom w wyborze szkoły

suma opinii    statystyka zdawalności

Ewelina R ............... ip: 31.61.181.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 29.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Serdecznie polecam OSK Enigma. Zajęcia teoretyczne przeprowadzone przez Panią Katarzynę w bardzo zrozumiały sposób. Kontakt z sekretariatem super. Jeździłam z instruktorem Pawłem N. Ogromna cierpliwości i wiedza. Paweł zawsze wszystko jasno tłumaczył,nawet po 15 razy jak trzeba było. Paweł ma świetne techniki pedagogiczne w pracy z kursantem. Poza tym jest bardzo kulturalnym i miłym człowiekiem. Bez problemu można było dostosować godziny jazd. Polecam. Dzięki Pawłowi zdałam egzamin praktyczny i teoretyczny za pierwszym razem.

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak

Dorota J ........a ip: 88.156.141.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 29.03.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo polecam OSK Enigmę (Grochów)! Miałam jazdy z instruktorem Adrianem. Nauka w profesjonalnej i bardzo miłej atmosferze. Instruktor bardzo cierpliwy, spokojny, szczegółowo tłumaczący każdy manewr. Naukę dostosowuje do tempa i umiejętności kursant co było bardzo komfortowe w przyswajaniu wiedzy. Czekam na pierwszy egzamin ze świadomością,że zostałam do niego dobrze przygotowana. To była przyjemności. Z całego serca polecam Adriana i Enigmę

+ Zaletydobra atmosfera
- Wadybrak
Oskar Jan Borzym

Oskar Jan Borzym
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 28.03.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Enigmę poleciło mi wielu znajomych, którzy wcześniej uczęszczali tutaj na zajęcia. Ja również bardzo polecam. Zajęcia teoretyczne przeprowadzone w bardzo ciekawy sposób dzięki pani Kasi, która bardzo fajnie o powiada o zagadnieniach związanych z byciem kierowcą (widać, że jest pasjonatką :-)). Polecam zwłaszcza świetne zajęcia praktyczne z instruktorem Adrianem, który jest bardzo zaangażowany i pomocny już od pierwszej minuty zajęć. Wielkim plusem są jazdy po trasach egzaminacyjnych, w czasie których instruktor starannie wszystko tłumaczył i dbał zarówno o miłą atmosferę zajęć, jak i o każdy szczegół techniczny, który powinien zadowolić najbardziej wymagających egzaminatorów z Odlewniczej. Dodatkowym plusem są przemiłe panie w sekretariacie, które również są bardzo pomocne.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Agnieszka Obuch-Woszczatyńska

Agnieszka Obuch-Woszczatyńska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 27.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 3

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam każdemu szkołę Enigma. Bardzo miła obsługa, indywidualne podejście do kursanta. Pani Ania z biura jest przemiła i zawsze pomocna. Moim instruktorem był Bartek Paliwoda, który nauczy jeździć każdego. Cierpliwy i zaangażowany, do skutku powtarzaliśmy wszystkie manewry. Każde jazdy były po prostu przyjemnością i przebiegały bezstresowo. Bartek ma ogromną wiedzę i doświadczenie, wszystko tłumaczy w sposób bardzo przystępny. Dodatkowo dawał mi dużo cennych i przydatnych wskazówek. Jestem bardzo zadowolona z wyboru Bartka jako instruktora. Na Enigmę trafiłam z polecenia a teraz z przyjemnością sama polecam każdemu tę fantastyczną szkołę jazdy i najlepszego instruktora - Bartka.

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Julia Kowalska

Julia Kowalska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 23.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Naprawdę polecam! Wykłady były bardzo ciekawe oraz prowadzone w przyjaznej atmosferze. Jeżeli chodzi o zajęcia praktyczne to chciałabym bardzo polecić pana Bartłomieja P. Zawsze zrozumiale tłumaczył i odpowiadał na każde pytanie. Serdecznie polecam

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Julia P ......... ip: 188.146.110.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 22.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo polecam szkołe jazdy Enigma. Moim instruktorem był Bartek Nieradka który dażył mnie dużą cierpliwością oraz poczuciem humoru. Wiele mnie nauczył za co jestem mu ogromnie wdzięczna. Polecam każdemu kto chce zacząć swoją przygodę z prawem jazdy :)

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Marta Olesińska

Marta Olesińska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 21.03.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam kurs w Enigmie. Miałam jazdy z Rafałem, który był zawsze cierpliwy i nawet w sytuacjach gdy chciałam jechać pod prąd zachowywał spokój :D Na pewno na jazdach z nim odnajdą się osoby, które podejście do kursu na prawo jazdy bardzo stresowało.

+ Zaletydobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Milena Górska

Milena Górska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 19.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Szkoła Nauki Jazdy godna polecenia!!! Świetne podejście do kursantów, instruktorzy dają pomocne wskazówki co do obsługi auta jak i co do poruszania się po mieście. Moim instruktorem był Pan Paweł, ma indywidualne podejście do swoich podobiecznych, wszystko jasno tłumaczy, atmosfera jest miła i swobodna. Zaczelam kurs nie siedząc nigdy za kierownicą, a egzamin zdałam za pierwszym razem, dodatkowo po jazdach czuję się bardzo pewnie prowadząc samochód .  Serdecznie polecam, świetna atmosfera i super organizacja!!!

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, profesjonalizm
- Wadybrak
Aneta Marzec

Aneta Marzec
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 19.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo polecam OSK Enigma (Praga Południe). Profesjonalne podejście do kursanta. Zajęcia teoretyczne z Panią Kasią przeprowadzone były w sposób ciekawy, zrozumiały i w bardzo miłej atmosferze. Polecam Instruktora Bartka P., który posiada ogromną wiedzę i doświadczenie. Jest cierpliwy i pomocny. Doskonale przekazywał mi wiedzę praktyczną i teoretyczną. Jego wyjaśnienia i wskazówki pozwoliły mi zrozumieć zasady ruchu drogowego. Nauka na najwyższym poziomie. Egzamin zdałam za pierwszym razem. Polecam

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Kamil Luboń

Kamil Luboń
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 15.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Z całego serca polecam instruktora Pawła. Wszystkiego nauczył mnie jak trzeba, nie było dla niego głupich pytań. Wiedziałem, że będę zdawał egzamin na Odlewniczej, dlatego też przejechaliśmy wszystkie trasy egzaminacyjne w okolicach, dopóki nie nauczyłem się ich na pamięć. Moim zdaniem szkoła Enigma jest najlepsza w Warszawie.

+ Zaletydobra atmosfera, dobry stan pojazdów, elastyczność, profesjonalizm
- Wadybrak
Katarzyna GB

Katarzyna GB
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 15.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 4

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Serdecznie polecam szkołę jazdy OSK Enigma na Pradze Południe. Od samego początku wszystko przebiegło bardzo sprawnie i w super atmosferze. Teoria prowadzona przez Panią Kasię nie był nudą do zaliczenia. Jestem bardzo zadowolona z mojego instruktora Radka, ponieważ z nim spędziłam najwięcej godzin. Nauczył mnie jeździć od zera. Jako 40 letnia uczennica nie miałam żadnego doświadczenia. Radek jest cierpliwy i wyrozumiały. Posiada wiedzę i doświadczenie. Trzeba go tylko słuchać, bo przyznaję ma rację… Pogada, pożartuje a jak trzeba to upomni.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Maciej O ...a ip: 88.156.139.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 13.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

świetna szkoła, zajęcia prowadzone były profesjonalnie, ale jednocześnie bez zbędnych ceregieli, terminy jazd były elastyczne, a ludzie bardzo mili. Na instruktora polecam Jarka, bardzo sympatyczny gość i świetnie uczy. Zdałem egzamin za pierwszym podejściem, więc wiem co mówię ;)

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Michał K ...k ip: 31.61.176.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 13.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo polecam! Przygotują, poprowadzą przez proces, doszkolą, aż do zdanego egzaminu. Jeździłem z Czarkiem (Enigma Śródmieście) - pierwsze jazdy to był mój drugi raz za kierownicą, a egzamin zdany za pierwszym podejściem.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Walenty Perlyk

Walenty Perlyk
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 08.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Dziękuję. Czarek z al. Solidarności.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Radek Wawer

Radek Wawer
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 08.03.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Polecam instruktora Pana Andrzeja. Po dodatkowych godzinach doszkalających, zdałem za pierwszym razem. Świetne podejście do osób które uczy. W jasny i bezstresowy sposób przekazuje wiedzę. Polecam raz jeszcze ☺️

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Roksana Skorupka

Roksana Skorupka
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 03.03.2024
Ilość podejść do egzaminu: 5

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo polecam szkółkę a szczególnie jazdy z instruktorem Pawłem Nowakowskim, jazdy były przeprowadzone w super atmosferze, instruktor był cierpliwy i człowiek wychodził z uśmiechem po jazdach. Pomimo nie zdania za 1 razem, czułam wsparcie instruktora i pomógł mi w przygotowaniu się jeszcze lepiej do kolejnego podejścia. Pani Ania z recepcji też bardzo miła, będę cały kurs wspominać bardzo dobrze!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Paulina Szcześniak

Paulina Szcześniak
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 29.02.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Najlepsza szkoła w Warszawie !!! Moim instruktorem był pan Czarek z al. Solidarności i naprawdę polecam! Przyszłam do pana Czarka po skończonym kursie w innej szkole. Nie potrafiłam parkować, nie znałam przepisów w ruchu drogowym i bałam się jeździć. Po pierwszych godzinach strach odszedł i byłam pewna na drodze. W późniejszych jazdach nauczyłam się wszystkiego od podstaw ponieważ nie zrobiła tego poprzednia szkoła jazdy. Dzisiaj cieszę się swoim prawem jazdy. Naprawdę polecam jeżeli ktoś nie chce marnować czasu i pieniędzy!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Natalia Natalia

Natalia Natalia
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 29.02.2024
Ilość podejść do egzaminu: 3

Ocena ogólna

 

Kategoria
A1+B1

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ocena instruktora Pana Pawła oraz ośrodka nauki jazdy, którego jest częścią, jak dla mnie jest niezwykle pozytywna. Pan Paweł to nie tylko doświadczony instruktor, lecz także osoba zaangażowana, cierpliwa i pełna pozytywnej energii. Jego podejście do uczniów sprawia, że nauka jazdy staje się przyjemnością, a stres związany z pierwszymi krokami za kierownicą znika. Jego zrozumiałe i klarowne wyjaśnienia sprawiają, że nawet bardziej skomplikowane zagadnienia stają się łatwiejsze do zrozumienia. Pan Paweł potrafi dostosować tempo nauczania do indywidualnych potrzeb ucznia, co zdecydowanie przyspiesza proces opanowywania umiejętności jazdy samochodem. Ośrodek, w którym prowadzi zajęcia, również zasługuje na pozytywne oceny. Sprzęt jest nowoczesny i w doskonałym stanie technicznym, co przekłada się na bezpieczeństwo uczniów. Sale szkoleniowe są dobrze wyposażone, a teren do nauki jazdy oferuje różnorodne warunki, pozwalając na doskonalenie umiejętności w różnych sytuacjach drogowych. Jestem bardzo zadowolona z wyboru Pana Pawła jako instruktora oraz ośrodka nauki jazdy. Dzięki niemu nauka staje się nie tylko efektywna, ale także przyjemna. Gorąco polecam każdemu, kto szuka profesjonalnego podejścia, zrozumienia i wsparcia podczas procesu zdobywania prawa jazdy.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Aleksandra G ........a ip: 5.173.137.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 29.02.2024
Ilość podejść do egzaminu: 4

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Serdecznie polecam Czarka z alei Solidarności - dzięki niemu nawet taka zestresowana osoba jak ja da radę zdać :) prawo jazdy już się wyrabia, a ja szukam autka, dziękuję!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Sebastian Strokosz

Sebastian Strokosz
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 29.02.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Szczerze powiedziawszy nie wiem jak wyrazić szczęście ze zdanego prawa jazdy. Myślałem że do egzaminu praktycznego na Odlewniczej będę podchodził nie wiem ile razy. Udało mi się zdać wczoraj za drugim razem. Jestem mega wdzięczny Panu Pawłowi że mnie "przemaglował" po trasach egzaminacyjnych w rejonach Odlewniczej. Początki były dla mnie naprawdę trudne. No ale cierpliwość Pana Pawła w stosunku do mnie była skuteczna. Mógłbym wyrażać wdzięczność w nieskończoność. Wybrałem ten ośrodek ze względu na poleżenie mojej pracy. Nauka i jazda z Enigmą to czysta przyjemność. Gdybym nie zdał to bym napewno dalej jeździł. Wielkie dzięki za to że mam wymarzone prawko, dzięki Pani Ani, dzięki Panu Pawłowi !

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Julia Lazurek

Julia Lazurek
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 27.02.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Instruktor Dominik pozwolił mi zdać prawko za pierwszym razem spod jego ręki. Wcześniej żaden inny instruktor nie pomógł mi wystarczająco.

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Wojciech Madejak

Wojciech Madejak
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 27.02.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Rafał Tomaszewski to absolutnie fenomenalny instruktor jazdy kategorii B! Jego wyjątkowa dedykacja, cierpliwość i profesjonalizm są po prostu niezrównane. Rafał nie tylko doskonale zna się na technikach jazdy, ale także potrafi przekazać wiedzę w sposób przystępny i zrozumiały dla każdego ucznia. Jego pozytywne podejście i optymizm są niesamowicie motywujące dla każdego, kto ma przyjemność uczyć się od niego. Rafał nie tylko pomaga zdobyć umiejętności niezbędne do bezpiecznej jazdy, ale również buduje pewność siebie swoich uczniów, co jest kluczowe podczas nauki. Rafał Tomaszewski to instruktor który nieustannie wspiera swoich uczniów na każdym etapie nauki jazdy. Jego zaangażowanie w sukces każdego kursanta jest inspirujące i niezapomniane. Jeśli szukasz instruktora jazdy, który jest doskonały pod każdym względem, Rafał Tomaszewski jest osobą, którą szczerze polecam ze wszystkim entuzjazmem i przekonaniem!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak

Natalia K ........ ip: 79.185.197.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ocena z dnia: 26.02.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Jedyna właściwa ocena jaką można dać szkole jazdy Enigma to jest 5! Zaczynając od przesympatycznej Pani Ani z biura przez wykłady a kończąc na jazdach. Instruktor Dominik to właściwa osoba na właściwym miejscu. Bardzo cierpliwy, umiejący wytłumaczyć wszystko to co najważniejsze w najłatwiejszy do zapamiętania sposób. Nie wywołuje presji, jeśli coś jest do poprawy to ćwiczymy aż do skutku bez żadnego problemu. Bardzo dużo cennych wskazówek ułatwiających poruszanie się po drodze co oczywiście skutkuje zdanym egzaminem. Jeśli prawo jazdy to tylko z Enigmą i Dominikiem! Polecam.

+ Zaletybrak
- Wadybrak
Janka Hirsch

Janka Hirsch
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 25.02.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Miłe i profesjonalne podejscie do kursanta. Bardzo polecam

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Katarzyna Pilewska

Katarzyna Pilewska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 24.02.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Enigma to REWELACJA! Bardzo polecam współpracę i jazdy z Rafałem (Praga Południe). Wyjątkowo serdeczny, zabawny i cierpliwy człowiek. Przygodę z prawem jazdy zaczynałam nie wiedząc jak odpalić auto więc wszystkiego nauczyłam się w Enigmie. Pan Rafał szczegółowo wyjaśnia, tłumaczy błędy, wspiera i instruuje. Ani razu nie czułam się zestresowana podczas jazd. Nie było żadnych problemów z umówieniem ich, kontakt super. Chciałabym też wyróżnić Panią Kasię, która prowadziła zajęcia teoretyczne. Myślałam, że nie da się dobrze bawić ucząc się przepisów, ale właśnie tak było. Pani Kasia jasno i klarowanie wykłada co ważne, jednocześnie przy naprawdę znakomitej atmosferze. Godziny leciały nie wiedzieć kiedy. I jeszcze, Pani Ania z biura, z którą kontakt jest prosty i szybki, wyjaśnia co i jak i emanuje serdecznością. Bardzo jeszcze raz Wam dziękuję! A Enigmę polecam każdemu :) Kasia Pilewska

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Wiktoria Olszewska

Wiktoria Olszewska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 24.02.2024
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Szkoła jazdy enigma praga. Jeździłam z instruktorem Pawłem z polecenia sama również bardzo polecam. To życiowy instruktor, nastawiony na naukę dobrej techniki jazdy, nie tylko pod egzamin. Egzamin zdany, jestem zadowolona i wszystkim będę polecać.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Kamila Alahmad

Kamila Alahmad
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 23.02.2024

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Super szkoła! Pani na recepcji bardzo pomocna, instruktorzy bardzo doświadczeni, Pan Rafał z którym miałam przyjemność jeździć wszystkiego mnie nauczył krok po kroku i pomógł przełamać strach. Bardzo polecam

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Michał Wdowkin

Michał Wdowkin
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 22.02.2024
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

SZKOŁA NAUKI JAZDY OSK "ENIGMA", BEMOWO. INSTRUKTOR PAN STANISŁAW. 100% PROFESJONALIZM, 100% WIEDZA, 100% SUKCES. SERDECZNIE POLECAM! SERDECZNIE ZAPRASZAM!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Hania Stefanowicz

Hania Stefanowicz
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 22.02.2024
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Serdecznie polecam Enigmę na Pradze Południe. Na egzamin byłam przygotowana bardzo dobrze (zdałam za pierwszym razem) a to wszystko dzięki mojemu instruktorowi-Bartłomiejowi Paliwodzie.

+ Zaletydobra atmosfera, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Ina Kosik

Ina Kosik
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 21.02.2024
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ogromnie polecam OSK Enigma! Praktykowałam w siedzibie zlokalizowanej przy rondzie Wiatraczna, czyli miejscu gdzie już od samego wyjazdu z posesji dużo się dzieje. Biorąc pod uwagę dynamikę i specyfikę jazdy w dużym mieście takie ulokowanie szkółki jazdy jest wbrew pozorom znakomite. Strach oczywiście jest obecny, jednak pod czujnym okiem instruktora zamienia się on w respekt do drogi, jazdy i innych uczestników ruchu co jest jedną z kluczowych cech dobrego kierowcy. Oczywiście po 30 godzinach jazdy daleko mi do bycia dobrym kierowcą, jednak ten krótki czas wystarczył żeby dobrze przygotować się do egzaminu (zdane za pierwszym razem). Szkolił mnie Bartek, który niewymuszony luz i dowcip łączył z wielkim zasobem wiedzy, umiejętności i profesjonalizmu. Dzięki temu atmosfera na jazdach zawsze była dobra, a nauka przyjemna. Serdecznie polecam tego allegrowicza jak również i całą Enigmę!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak