L WAWA

 340 opinii w tym 262 zaufane

Odznaki Szkoły

0 z 4: Zobacz co oznaczają >

O Szkole

Szkoła ma 1 siedziby. Wybierz:

L WAWA
Metro pl. Wilsona (ul. Sułkowskiego 12/14) (ŻOLIBORZ),
01-602 Warszawa

Kontakt

Opis

* KURS PODSTAWOWY kat. B
* KURS PODSTAWOWY kat. B - automatyczna skrzynia biegów
* KURSY KAT. AM, A1, A2, A
* KURS Z EGZAMINATOREM
* KURS EXPRESOWY
* KURS ROZSZERZONY
* KURS W DOMU (e-learning)
* JAZDY DOSZKALAJĄCE

Kilkunastuletnia praktyka w branży szkolenia kandydatów na kierowców i współpraca z kilkoma Ośrodkami Szkolenia Kierowców, skłoniła nas do założenia L WAWA. Obserwując sposób szkolenia, prowadząc wiele rozmów z osobami szkolonymi zauważyliśmy, że główne założenia większości Szkół Jazdy są nietrafione. Jesteśmy odpowiedzią na słabe, ogólnikowe i schematyczne szkolenia kandydatów na kierowców, a jednocześnie przyszłych kierowców poruszających się po naszych drogach.
Kilkuletnie, niekiedy bardzo zajadłe dyskusje w gronie instruktorskim, doprowadziły Nas do wspólnych spostrzeżeń, te zaś przyczyniły się do otwarcia Ośrodka Szkolenia Kierowców. Nauka jazdy jest naszą pasją, dlatego nie brakuje nam cierpliwości, by do każdego podchodzić indywidualnie.
Co nas wyróżnia?
To, że nie uczymy naszych kursantów schematycznego jeżdżenia, tak jak większość szkół nauki jazdy.
Nie chcemy by przyszli kierowcy poruszali się po naszych drogach na pamięć i na zasadzie zapamiętanych schematów na placu manewrowym, podczas parkowania i w różnych sytuacjach drogowych.
Nie uczymy z myślą “Zdać egzamin i po robocie”. Chcemy, by osoby uczestniczące w naszym kursie – teoretycznym jak i praktycznym, dowiedzieli się jak najwięcej na temat działania samochodu i zachowania się w różnych sytuacjach na drodze, dlatego szkolimy według opracowanego i sprawdzonego przez Nas programu.

Zapraszamy do kontaktu 7 dni w tygodniu/ 24 godziny :)

Jesteśmy na FB: LWAWA
Instagram: lwawa_l


www.lwawa.pl
Zobacz pełny opis szkoły

Odziały szkoły

ul. Warszawska 144, 05-092 Łomianki

tel: 790456111

Łomianki

Instruktorzy

Kordian -szef:)

Kordian -szef:)

Basia

Basia

Andrzej

Andrzej

Kursy - ceny i terminy

Zobacz filtry kursów

kat. B, E-learning i praktyka

Manualna skrzynia

2500 zł

codziennie

Metro pl. Wilsona (ul. Sułkowskiego 12/14) (ŻOLIBORZ),

WIĘCEJ * cena standardowa 2600 zł, dla Uczniów i studentów 2500 zł.

kat. B, E-learning i praktyka

Automat

2890 zł

codziennie

Metro pl. Wilsona (ul. Sułkowskiego 12/14) (ŻOLIBORZ),

kat. A, E-learning i praktyka

Manualna skrzynia

1990 zł

codziennie

Metro pl. Wilsona (ul. Sułkowskiego 12/14) (ŻOLIBORZ),

kat. A1, E-learning i praktyka

Manualna skrzynia

1990 zł

codziennie

Metro pl. Wilsona (ul. Sułkowskiego 12/14) (ŻOLIBORZ),

kat. A2, E-learning i praktyka

Manualna skrzynia

1990 zł

codziennie

Metro pl. Wilsona (ul. Sułkowskiego 12/14) (ŻOLIBORZ),

kat. AM, E-learning i praktyka

Automat

1200 zł

codziennie

Metro pl. Wilsona (ul. Sułkowskiego 12/14) (ŻOLIBORZ),

Jazdy dodatkowe - ceny i pakiety

brak informacji o jazdach dodatkowych

Opinie o szkole

+

Dodaj swoją opinię o szkole!

Pomóż innym kursantom w wyborze szkoły

suma opinii    statystyka zdawalności

Karol Tabaka

Karol Tabaka
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 20.02.2021
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Czwartek 18.02.21 godz. 10:53, egzamin państwowy zakończony wynikiem pozytywnym przy pierwszym podejściu. Czy jestem zadowolony z wyboru szkoły nauki jazdy? Podczas kursu nie było chwili zwątpienia, dziś uważam, że nie mogłem trafić lepiej. Czy to były dobrze wydane pieniądze? Jak najbardziej, nie żałuję każdej “złotówki” wydanej na ten cel i były to dobrze zainwestowane pieniądze. Mam 32 lata, decyzję o podjęciu kursu podjąłem w marcu 2020, wybuch pandemii odsunął te plany w czasie. We wrześniu podpisałem umowę. Moją instruktorką została Pani Basia Majerska. Kurs odbywał się już wg zasad tzw. reżimu sanitarnego, środki ostrożności i ich respektowanie po stronie szkoły zadowolą najbardziej wymagających. Przed pierwszym spotkaniem z p. Basią byłem wystraszony, bałem się samochodów, jazdy samochodem, zasady działania sprzęgła oraz skrzyni biegów. Moja wiedza na temat prowadzenia pojazdów ograniczała się jedynie do teorii. I tutaj “do akcji” wkroczyła p. Basia. Pani Basia wykazała się dużym zrozumieniem i empatią - podczas pierwszych zajęć oswajała mnie z samochodem. Dla osób poszukujących szkoły nauki jazdy, które tak jak ja postrzegają siebie jako osobę trudną, wystraszoną i mającą “dwie lewe ręce” dodam, że podczas trwania kursu poznałem p. Basię jako nauczyciela bardzo otwartego, wyrozumiałego, o niewyczerpanych pokładach sympatii, optymizmu, cierpliwości i poczucia humoru. Pani Basia nie tylko przygotuje Was do egzaminu państwowego, ale również wprowadzi Was w tajniki prowadzenia samochodu w przyszłości, wyjaśni jak jechać latem, zimą, rankiem czy w nocy, w trakcie deszczu lub śniegu. Zarówno p. Basia, jak i Pan Kordian zrobili na mnie wrażenie ludzi prawdziwie przejętych moim kursem, którym zależy na każdym z kursantów. Moje początki były trudne. Panikowałem - to pierwsze duże wyzwanie jakie spadło na barki mojej instruktorki, a z czasem dzięki p. Basi bardzo polubiłem jazdę samochodem. Tak, wiele razy “dostałem po hamulcach” - i tutaj pozwolę sobie zauważyć, że te wszystkie sytuacje zapadły mi w pamięci na całe życie - do przyszłych kursantów - to jest jak najbardziej potrzebne (dla Was), a podczas nauki w ruchu miejskim konieczne. Podczas kursu w pełni zdałem się na wiedzę i doświadczenie instruktorki. Taki scenariusz polecam każdemu. Początkowo, niektóre etapy i techniki nauki mogą wydać się Wam zbędne, ale uwierzcie - z perspektywy czasu i po zdanym egzaminie docenicie wszystko to co wcześniej będzie mogło wydać się Wam “niepotrzebne”. Mógłbym pisać jeszcze bardzo długo o szkoleniu i przygotowaniu do egzaminu państwowego w szkole nauki jazdy L Wawa, ale dziś (20.02.21) z szacunku i sympatii do poznanych instruktorów nie chcę zdradzać (moim zdaniem) ich genialnych patentów na to jak jeździć i jak zdać egzamin państwowy - mogę jedynie polecić by iść za radami instruktorów, słuchać i wspólnie z instruktorem decydować o tym jaki będzie najlepszy, kolejny krok w drodze po “upragnione prawo jazdy”. “Robienie prawa jazdy” to sprawa prawie zawsze bardziej rodzinna niż osobista. Przeważnie ktoś z bliskich będzie chciał Wam “doradzić” na temat kursu, jego przebiegu czy dodatkowych godzin. Ja odciąłem się całkowicie od rad rodziny i przyjaciół, skupiłem się wyłącznie na tym jak się czułem za kierownicą i ze swoimi umiejętnościami oraz na tym co zdaniem Pani Basi było dla mnie najlepszym w danym momencie. O słuszności takiego podejścia dowodzi pierwsze zdanie tej opinii :)

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Ola Wierzbowska

Ola Wierzbowska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 08.07.2020
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam wszystkim bardzo serdecznie lwawe!!! Dzięki Panu Andrzejowi z którym miałam jazdy zdałam wszystkie egzaminy za pierwszym razem..

+ Zaletydobra atmosfera
- Wadybrak
Aleksandra Rączka

Aleksandra Rączka
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 18.02.2020

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Z całego serca polecam jazdy doszkalające tylko u Pana Dariusza !! Trafiłam tu z polecenia moich przyjaciół, głównym czynnikiem który zadecydował o wyborze tego instruktora była po prostu skuteczność! Jazdy przebiegały zawsze w sposób bezbłędny, atmosfera panująca podczas jazd także bardzo przyjemna. Pan Dariusz cechuje się niezwykła cierpliwością, spokojem oraz opanowaniem. Dzieki Jego poczuciu humoru, czas nauki przebiegał bardzo szybko! Jestem bardzo wdzięczna za trud włożony w naukę jazdy, co zaowocowało szybkim zdaniem egzaminu praktycznego. Rady oraz wskazówki Pana Dariusza zapamiętam na długo. Serdecznie polecam, by to właśnie Pan Dariusz był wyborem numer 1 podczas nauki jazdy!!!

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Szymon Dziuba

Szymon Dziuba
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 15.12.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Gorąco polecam kurs z p. Darkiem. Dzięki jego cierpliwości i rzetelnej, praktycznej nauce egzamin zdany za pierwszym razem. Pan Darek jest bardzo wymagającym, ale sympatycznym instruktorem. Jazdy przebiegają w miłej atmosferze. Zdecydowanie polecam szkołę jazdy LWAWA i pana Darka!

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Marta Wojewodzka

Marta Wojewodzka
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 07.12.2019
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

szczerze polecam!! Marta

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobry stan pojazdów, profesjonalizm
- Wadybrak
Marcin Dudik

Marcin Dudik
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 12.11.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Instruktor Darek spisał się na medal!

Odpowiedź:

W imieniu p. Darka - Wielkie dzięki za pozytywną opinię. Kursant też spisał się na medal.

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Natalia Woś

Natalia Woś
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 06.10.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Szczerze, z czystym sumieniem polecam szkołę LWawa i pana Andrzeja :) Pierwszy raz w życiu wsiadłam "za kółko" właśnie z Panem Andrzejem, bez pewności, z wielką obawą i strachem. Bywało ciężko, czasami rezygnacja przychodziła, ale - całe szczęście - szybko przechodziła. Pan Andrzej to osoba profesjonalna, motywująca, cierpliwa - chociaż mimo mojego częstego "nieusłuchania" nie udało się nigdy wyprowadzić go z równowagi. Powtarzał, maglował ile wlezie :) wyjaśniał - kiedy żadne tłumaczenia nie przynosiły efektów - pokazał parkowanie na resorakach :))Oduczył automatyzmu i przede wszystkim nauczył jeździć mądrze - myśląc. Z początku raczej małomówny i mało wylewny, po kilku godzinach już otwarty na luźne rozmowy i małe żarciki :)) 30 godz było dla mnie niewystarczające, dokupiłam jeszcze 10 godz, aby doszlifować jazdę. Efektem 40-godzinnej współpracy z Panem Andrzejem był egzamin państwowy zdany za pierwszym razem! Polecam wszystkim decydującym się na kurs.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Patryk Muszyński

Patryk Muszyński
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 27.09.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Najlepsza szkółka do nauki jazdy. Pan Darek jest niesamowity. Mozna na spokjnie bezstresowo nauczyć się jeździć. Ich przyjzne podejście do swojej pracy jest mego pomocne. Dziękuję wszystkim za przygotowanie mnie do egzaminu. Ps. Wszystko zdałem za 1-szym razem :)

Odpowiedź:

Gratulujemy, ale niestety muszę stwierdzić, że nieco mijasz się z prawdą :)
Czy oby wszystko zdałeś za 1 razem? ????
Gratulacje raz jeszcze i powodzenia

L WAWA

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Marynia Korzeniewska

Marynia Korzeniewska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 02.09.2019
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Serdecznie polecam szkołę LWAWA i instruktora Pana Darka. Lokalizacja super (koło placu Wilsona), zajęcia z teorii przeprowadzone w sposób bardzo profesjonalny z dawką humoru i pełne ciekawych anegdot a praktyka to była czysta przyjemność a nie stres za kierownicą. Pan Darek to bardzo cierpliwy i kompetentny instruktor, który nie uczy jazdy na pamięć. Wszystkie błędy jakie popełniałam podczas jazd od razu były wyjaśniane w sposób zrozumiały i bez nerwów co pozwoliło mi nabrać pewności za kierownicą. Ogólnie super atmosfera i podejście do kursantów. Bardzo polecam!

Odpowiedź:

Bardzo dziękujemy za pozytywną opinię.
Pozdrawiamy z tej super lokalizacji (kolo pl. Wilsona) ;)

+ Zaletydobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Julia Golonko

Julia Golonko
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 22.07.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Po całym kursie, zarówno teoretycznym i praktycznym, szczerze polecam LWAWE! Każdy egzamin zdany za pierwszym razem :). Zajęcia teoretyczne przedstawione w interesujący sposób - liczne przykłady oraz fajnie wplecione ciekawostki. Natomiast zajęcia praktyczne na najwyższym poziomie. Łącznie w szkółce przejeździłam 34 godziny. Egzamin praktyczny nie sprawił mi żadnego kłopotu, zdany został wręcz bezbłędnie. Mój instruktor, Pan Andrzej wszystko dokładnie i cierpliwie tłumaczył, więc żaden manewr nie był zagadką. Również atmosfera podczas jazd była super, nie było miejsca na monotonię. Szczerze polecam! Nie ma co się zastanawiać nad wyborem szkółki tylko od razu rezerwować miejsce w LWAWIE ;)

Odpowiedź:

Gratulacje zaliczonych egzaminów oraz dziekujemy za pozytywną opinię!
Szerokich dróg :)
Pozdrowienia

+ Zaletyciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Roksana Kaczmarska

Roksana Kaczmarska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 29.06.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam szkołę LWAWA z całego serca! Zachęciła mnie przede wszystkim dogodna lokalizacja, bo do czytania opinii jestem bardzo oporna, ale kilka udało mi się znaleźć i wszystkie zachęcały do udziału w kursie, dlatego postanowiłam się zapisać. Wykłady prowadzone były rzeczowo i dokładnie, a co dla mnie było wielkim plusem - po jednym weekendzie miało się je już z głowy. Jeśli chodzi o jazdy, to miałam przyjemność odbywać je z panem Darkiem - osobą doświadczoną i gotową wytykać nawet najmniejsze błędy, ale jednocześnie będącą jednym wielkim plotkarzem, z którym można porozmawiać dosłownie o wszystkim, przez co każda 2-godzinna jazda staje się czystą przyjemnością :), ale co najważniejsze jest wspaniałym nauczycielem, dzięki któremu zdałam egzaminy za pierwszym podejściem. Dziękuję panu za wszystkie rady i wspaniałą atmosferę na jazdach, a wszystkich zainteresowanych sprawnym, efektywnym i przyjemnym kursem zachęcam gorąco do zapisów ;)

+ Zaletyciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Anuta Krasnopolska

Anuta Krasnopolska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 06.06.2019

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

LWAWA wybrałam z polecania koleżanki. Zajęcia teoretyczne były naprawdę fajne. Wszystko było na czas, natomiast zajęcia praktyczne to tragedia. Miałam je z panem Darkiem. Słyszałam narzekania na to jak prowadzę, że on ma tego dość itd itp Brak cierpliwości, podejścia i taktu. 30 godzin i pieniądze za kurs, jak wyrzucone z mojego życia. Inny instruktor chwalił się ze niektórzy kursanci zdają egzamin praktyczny w szkole za 5 podejściem, a w Word za 1. Nie wiem, o ile to jest + dla szkoły. EZAMINY wewnętrzne PLATNE!!!!!!!!!!!! Nie polecam

Odpowiedź:

Miło nam i dziękujemy za opinię, która na szczęście jest wyjątkiem od ogólu i można powiedzieć, że wyrazem frustracji, że poziom tego czego się wymaga, nie idzie w parze z poziomem umiejętności i przyswajania wiedzy.
Rozumiemy to.
Ps jak się nie zalicza egzaminów w pierwszych terminach, to oczywiście, są płatne - jakby kursantka czytała umowe i regulamin, to nie byłoby to zaskoczeniem. Z resztą żadna szkoła (nawet nie nauki jazdy), nie będzie poświęcała czasu pracownika za darmo.

Ps2 dobrze, że egzaminy państwowe są bezpłatne ;)

Ps3 W imieniu Pana Darka napiszę tylko to, co jest mottem każdej współpracy.
Nauczyciel uczy, uczeń powinien się starać przyswajać wiedzę, a egzamin wewnętrzny jest odpowiedzią na to czy przyswoił.
Jeśli nie zaliczył ktoś egz wewnętrznego, to Frustracja w takich sytuacjach jest jak najbardziej zrozumiała i upust w komentarzach też.

Pozdrawiamy serdecznie i bardzo gorąco i życzymy wyboru szkoły, która na egz.wew niczego nie wymaga, bo go nie robi.
Gorące uściski z Sułkowskiego.
KW

+ Zaletyciekawe wykłady
- Wadynerwowa atmosferaukryte koszty dodatkowe
Dominik Skalski

Dominik Skalski
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 04.06.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Egzamin teoretyczny jak i praktyczny zdane za pierwszym razem. Polecam.

Odpowiedź:

Dominik, gratulaje zaliczenia wszystkich egzaminów za pierwszym podejściem.
Wewnętrznych i państwowych.
Gratulacje raz jeszcze!
W imieniu Pana Darka, dzięki za opinię.
Pozdrawiamy z Żoliborza

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Filip Szymczak

Filip Szymczak
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 16.04.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo polecam szkole LWAWA, jeździłem z Panem Darkiem dzieki któremu zdałem za pierwszym razem, nauczył mnie bezpiecznej jazdy, doskonale tłumaczył popełniane przeze mnie błędy i był bardzo cierpliwy :)

Odpowiedź:

W imieniu Pana Darka serdecznie dziękujemy za opinie!
Super, że potwierdziłeś swoje umiejętności przy pierwszym podejściu :)
Pozdrowienia z Sułkowskiego :)

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Marta Wojciechowska

Marta Wojciechowska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 07.04.2019

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Polecam, polecam i jeszcze raz polecam a w szczególności jazdy z Panem Darkiem. Egzamin zdałam za pierwszym podejściem choć mojej wiary w to było zdecydowanie mniej niż mojego ulubionego instruktora :) Profesjonalizm, opanowanie i zdrowa dawka dobrego humoru Pana Darka pozwoliły mi nabrać pewności siebie za kierownicą. Potrafił zwrócić uwagę na każdy popełniony błąd lecz robił w to sposób cierpliwy i spokojny- nigdy nie "wyrywał" kierownicy oraz nie podnosił głosu. Dzięki Niemu jazdy stały się przyjemnością a nie godzinami nieustannego stresu. Wyniosłam z nich także wiele pożytecznych rad dzięki którym na pewno będę lepszym i uważniejszym kierowcą. Pragnę bardzo podziękować Panu Darkowi za wspólnie spędzone godziny jazdy. Gdyby nie Pana nauki na pewno nie udałoby się tak szybko zdać egzaminu. Pozdrawiam Marta Wojciechowska

+ Zaletydobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Mariusz Konopacki

Mariusz Konopacki
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 18.03.2019

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Przez kompletny przypadek trafiłem na L-Wawa, nie szukając informacji czy opinii na ten temat. Okazało się, że miałem bardzo duże szczęście. Profesjonalna szkoła, Pan instruktor Darek jest powołany do swojej pracy. Jazdy odbywały się w przyjaznej atmosferze, w której również nie zabrakło konstruktywnej krytyki, która motywuje do samodoskonalenia a mało kto potrafi takiej krytyki udzielić. Miałem okazję poznać również Pana Andrzeja, Kordiana i Sebastiana. Wszyscy chcą pomóc i wytłumaczyć. Pan Darek nie uczy tylko tego jak zdać egzamin ale też jak być dobrym kierowcą w przyszłej jeździe samodzielnej. Egzamin zdany za 1-szym razem. Cieszę się, że uzyskałem uprawnienia ale też będzie mi brakować tych wspólnych jazd. Pozdrawiam!

Odpowiedź:

Miło nam czytać, tak obszerne opinie, które bardzo szczegółowo opisują naszą szkołe i pracę.
Tym bardziej się je milo czyta, gdy są pozytywną oceną naszej współpracy, bo to nic innego jak wspolpraca osoby uczacej się z instruktorami.
Gratulacje raz jeszcze z Żoliborza i szerokich dróg.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Natalia Curyło

Natalia Curyło
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 17.03.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam szkołę Lwawa! Jeździłam z Panem Darkiem i zdałam za pierwszym razem. Nauczyłam się jeździć bezpiecznie, ekonomicznie oraz zgodnie z przepisami. Bardzo dziękuje i zachęcam do zapisywania się na kursy.

Odpowiedź:

Bardzo dziękujemy za pozytywną ocenę naszej pracy :)
Gratulacje zdanego egzaminu.
Szerokości, jak to się mawia :)

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, punktualność
- Wadybrak
Jan Dąbrowski

Jan Dąbrowski
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 25.01.2019
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Do LWawa trafiłem z polecenia i na pewno będę ją polecał następnym osobą szukającym dobrej szkoły jazdy. Zdecydowanie nie zawiodłem się. Począwszy od pierwszego kontaktu ze szkołą - p. Sebastian czuwający nad kwestiami administracyjnymi, udziela mnóstwo pomocnych wskazówek, jak, co i gdzie załatwić. Wykłady teoretyczne, a zwłaszcza z pierwszej pomocy były naprawdę bardzo rzetelnie prowadzone. Nie mniej jednak, chyba najważniejsi są instruktorzy. Moim instruktorem był p. Darek i polecam go wszystkim, dzięki niemu zdałem egzamin państwowy za l razem :) Pan Darek jest cierpliwy, wyrozumiały, udziela wielu praktycznych rad, które później przydają się na egzaminie. Nauka z nim jest przyjemnością, a samochód też był super. Panie Darku, jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam Jan Dąbrowski

Odpowiedź:

W imieniu Pana Darka - bardzo dziękuje.
W imieniu Sebastiana - bardzo dziękuje.

I ja bardzo dziękuję za wybór szkoły i za bardzo dobry egzamin wewnętrzny!
Pozdrawiam
Kordian Wójcik

PS dziękuję, że się mnie posłuchałeś w kwestii przygotowania do egzaminu państwowego.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Karol Staśkiewicz

Karol Staśkiewicz
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 10.01.2019
Ilość podejść do egzaminu: 4

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Egzamin praktyczny zdany za czwartym razem. Kurs w L WAWA zorganizowany jest bardzo profesjonalnie. Jazdy z panem Andrzejem i panem Kordianem nauczyły mnie spokoju podczas jeżdżenia autem. Polecam.

Odpowiedź:

Bardzo dziękujemy za opinię i życzymy szerokości na drodze :)
I jeszcze więceeeeeej spokoju za kółkiem ;)

Zespół L WAWA

+ Zaletybrak
- Wadybrak
Ola Urbańska

Ola Urbańska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 11.12.2018
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam LWAWA w stu procentach! Świetni instruktorzy przede wszystkim Pan Darek, który przygotował mnie do jazdy i zawsze był bardzo cierpliwy, super podejście do kursanta oraz przygotowanie do egzaminu państwowego, który udało mi się zdać z wynikiem pozytywnym za pierwszym razem.

Odpowiedź:

Gratulacje!

W imieniu Pana Darka bardzo serdecznie dziękujemy za wystawienie pozytywnej opinii.
L WAWA

+ Zaletydobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Piotr Timoszuk

Piotr Timoszuk
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 28.11.2018
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam, zdałem za drugiem razem - na pierwszym stres zrobił swoje. Podczas egzaminu jeździłem po trasach, które miałem już przerobione podczas jazd, także egzaminator nie mógł mnie zaskoczyć. Podczas kursu przećwiczyliśmy również wszystkie wymagane manewry, jak i kompleksową obsługę auta. Kordian jest wymagającym i zaangażowanym nauczycielem, dawał mi bardzo dużo cennych rad - zarówno jak zdać egzamin, jak również bezpiecznie uczestniczyć w ruchu drogowym już po zdaniu prawka. Traktuje bardzo poważnie egzamin wewnętrzny - i bardzo słusznie, sporo się na nim nauczyłem. Prowadzi jazdy profesjonalnie, odpowiedzialnie, ale jest też miejsce na luźną rozmowę, żarty i miłą atmosferę. Mam dobre wspomnienia z nauki i czuję się przygotowany nie tylko do egzaminu, ale do uczestnictwa w ruchu drogowym. Polecam!

Odpowiedź:

Piotruś, dla takich opinii człowiek pracuje!
Aż chce się wstawać o 6 rano w poniedziałek, by z nowymi kursantami działać na drodze :)

Cieszę się, że tą naukę traktowałeś, jako naukę jazdy, a nie naukę do egzaminu, bo tak miało to wylądać.
Bardzo dziękuje za współpracę, owocną jak widać.

Pozdrawiam.
Kordian L WAWA

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Erik Witkowski

Erik Witkowski
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 26.11.2018
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo polecam szkołę jazdy Lwawa. Egzamin Państwowy zdałem za 1 razem bezbłędnie, kurs przeszedłem bardzo szybko i przyjemnie z Panem Kordianem z pomocą Pani Basi. Jeżeli ktoś miałby jakiekolwiek wątpliwości do kursu z dwoma instruktorami, nie ma się co zastanawiać instruktorzy podchodzą do wszystkiego bardzo profesjonalnie a wszystko przebiega w super atmosferze. Gorąco Polecam

Odpowiedź:

Serdeczne pozdrowiania i gratulacje zdania prawa jazdy za pierwszym podejściem, chociaż nie było to dla nas z Basią zaskoczeniem, że sobie poradziłeś - w końcu jeździłeś z nami :)
Gratulacje, raz jeszcze.

Pzdr. Kordian

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Karolina Radziejewska

Karolina Radziejewska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 06.11.2018
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

DO L WAWY trafiłam przypadkowo, jednak była to jedna z najlepszych decyzji jaka mogłam podjąć. Pod czujnym okiem P. Darka skończyłam kurs i zdałam za 1. podejściem !!! Mocną stroną L WAWY są zdecydowanie instruktorzy. W jasny sposób przekazują wiedzę i sprawiają, ze nawet trudniejsze manewry staja się łatwe. Rzeczą która najbardziej doceniam w tej szkole, jest fakt, ze nie uczą oni bezmyślnej jazdy POD egzamin. Z moim instruktorem, Panem Darkiem , można porozmawiać dosłownie na każdy temat, widać ze bardzo lubi swoja prace i NIE jest jednym z tych instruktorów pracujących na zasadzie ''nie chce tu być ''. Jest to człowiek o wielu zainteresowaniach, z poczuciem humoru i ogromna wiedzą. Szkoła definitywnie liczy na JAKOSC kierowców, a nie ich ILOSC. Gdybym miała ponownie wybierać szkołę, definitywnie byłaby to L WAWA :)))

Odpowiedź:

Bardzo dziękujemy za miłą i rzeczową opinię:)
W imieniu naszego wszechstronnie wykształconego w zainteresowania instruktora - p. Darka, bardzo dziękujemy! :)
Szerokich dróg i samych dobrych chwil za kółkiem.

Pozdrawiamy
Zespół L WAWA

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, punktualność
- Wadybrak
Robert Skórski

Robert Skórski
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 18.10.2018
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Właśnie wracam z egzaminu na Bemowie, który udało mi się zaliczyć za drugim razem. Przy pierwszym podejściu źle oceniłem sytuację już na samym wyjeździe z WORD - na Piastów Śląskich - bo miałem ambicję pokazać jaka to moja jazda dynamiczna i nie zdążyłem wyjechać, kończąc egzamin na środku jezdni i lekko blokując ruch. No cóż... a Pan Darek dwie godziny wcześniej mówił, żeby się tam nie spieszyć ;) To samo powiedział egzaminator i za drugim podejściem już nie kombinowałem. Osobiście traktuję tą pierwszą próbę jako niebyłą, gdyż nawet nie miałem okazji pojeździć :)) Kolejny raz poszedł bezbłędnie, a egzaminator dopytywany przeze mnie o jakieś wskazówki dotyczące tego co mam poprawić stwierdził, że nie ma żadnych zastrzeżeń i właściwie to i tak będę się doszkalał do końca życia w praktyce. Swój sukces zawdzięczam bardzo dobremu instruktorowi, Panu Darkowi, który moim zdaniem ma doskonałe podejście i dużo cierpliwości - przynajmniej do mnie. Zawsze przyjemna atmosfera, zero nieprzyjemności i jak trzeba, to wszystko wytłumaczy. Prawdą jest też to co piszą na stronie, że lubi sobie porozmawiać podczas jazdy na różne tematy, co zawsze rozluźnia atmosferę :) Dziękuję też Panu Radkowi, z którym jeździłem na samym początku. Zero marnowania czasu i chyba już po pierwszych jazdach samodzielnie wracałem do biura (za kierownicą oczywiście). Wykłady z teorii prowadzone przez Pana Marka były bardzo ciekawe, przerobiliśmy wszystkie najważniejsze sprawy, a resztę wiadomo, trzeba zawsze się douczyć samemu. Szkolenie z pierwszej pomocy bardzo rzetelne, a odbyło się z bardzo sympatyczną i ładną Panią ratowniczką, której imienia nie pamiętam. Wszelkie formalności można było błyskawicznie załatwić, a wątpliwości rozwiać kontaktując się w moim przypadku mailowo i SMSowo z Sebastianem z biura lub Kordianem (właściciel L WAWA). Jak już o Kordianie mowa, to pamiętam, że szukając szkoły jazdy czytałem opinie i ktoś pisał, że Kordian uwielbia przeprowadzać wewnętrzne egzaminy praktyczne i nie jest łatwo - dla mnie to był plus. Tak też było w moim przypadku - oblałem pierwszy wewnętrzny, ale przed i po egzaminie dostałem bardzo dużo cennych wskazówek, za co dziękuję. Kolejny raz udało się zaliczyć bez większych problemów. Jak już można się domyślać, nie mam żadnych zastrzeżeń i mogę z czystym sumieniem polecić tą szkołę jazdy :) Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję wszystkim z L WAWA, którzy w jakimkolwiek stopniu przyczynili się do mojego sukcesu.

Odpowiedź:

Cześć Robert, bardzo dziękujemy za szczegółową i wyczerpującą opinię.
Cieszy nas jak ludzie dostrzegają i doceniają to co robimy i że robimy dla Was.
Egzamin wewnętrzny bardzo często jest dla Was sporo trudniejszy niż później egzamin państwowy.
Co prawda liczyliśmy, że zdasz za pierwszym razem ... ;) Zawiedliśmy się na Tobie ;) (żarty).
Szerokiej drogi i niskich krawęzników zyczymy.

Pozdrawiamy
Zespol L WAWA

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Alex Siekański

Alex Siekański
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 15.10.2018
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam w 100%! Jeździłem z panem Dariuszem i muszę przyznać że idealnie trafiłem. Pan Dariusz jest wymagającym instruktorem, ale to tylko na plusy, bo przez to nauczył mnie jeździć idealnie. Tłumaczył wszystkie błędy i szczegółowo odpowiadał na moje pytania. Z własnej inicjatywy tuż przed egzaminem wziąłem dwie godziny jazd doszkalających i po nich czułem że na wszystko jestem przygotowany. Oczywiście zdałem za pierwszym razem! Nauczyłem się jeździć dobrze, dynamicznie, ale i bezpiecznie. Gorąco polecam LWAWE i pozdrawiam!

Odpowiedź:

Gratulujemy w imieniu Pana Darka i calego zespolu L WAWA.
Dziekujemy za pozytywną opinię.
Polecamy się :)

Pozdrawiamy
Zespol L WAWA

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Ola Chrapek

Ola Chrapek
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 26.09.2018
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Jestem po egzaminie państwowym, który zdałam za pierwszym razem w Warszawie w dodatku z pochwała od egzaminatora- czyli się da? da :) Ale poza zaangażowaniem kursanta niezwykle ważna jest praca, jaka wkłada instruktor w dostarczeniu nam niezbędnej wiedzy i tu z całego serca polecam Pana Kordiana, z którym wyjezdzilam wiekoszsc swoich godzin, Pania Basię oraz Pana Andrzeja Zacznijmy od Pana Kordiana, który mówiąc krótko - jest właściwa osoba na właściwym miejscu, bardzo konkretny i profesjonalny o świetnych metodach zapamiętywania i indywidualnym podejściu Dalej mamy przesympatyczna Pania Basię, dzieki której zdobyłam cenna wiedzę i bardzo pomocne wskazówki. Wymagająca i zwracająca uwagę na najmniejsze szczegóły, ale przy tym bardzo pomocna i super tłumacząca No i nie zapominajmy o Panu Andrzeju! Na stronie nie przeczytacie o Nim jako instruktorze lecz nauczycielu i to jest 100% prawdy! Uczy przede wszystkim myślenia i przewidywania różnych sytuacji za kierownica, a nie automatyzmow Sama szkoła i organizacja na jak najwyższym poziomie, brak spóźnień, a atmosfera świetna, dzieki czemu aż miło się jechało na jazdy. Instruktorom naprawdę zależy aby jak najlepiej wyszkolić przyszłych Kubiców (w dodatku maja anielska cierpliwość:) - tu mocno stawia się na jakość, a nie ilość Naprawdę mogę smialo powiedzieć, ze idąc już na egzamin było mi ciężko udawać nawet ze się stresuje! A to dlatego, ze byłam pewna swojej wiedzy i umiejętności, wiedziałam co robić i tego wszystkiego Wam zdającym i wybierającym szkole życzę! Jest to zdecydownie możliwe z zespołem L Wawa, ktory mocno pozdrawiam i ściskam, bo będę za Wami tęsknić!

Odpowiedź:

Myślę, że w imieniu wszystkich instruktorów mogę spokojnie napisać, że dużo więcej takich kursantów sobie życzymy.
Wtedy nasza praca byłaby dużo prostsza.
Mianowicie takich jak Ty Ola - zaangażowanych, słuchających się, z odpowienim nastawieniem i wiedzą wyniesioną z zajęć teoretycznych.
Nie zrobiłaś ani mi wstydu na wewnętrznym, ani na państwowym, choć nieskromnie powiem, że wiedziałem że nie ma takiej możliwości, że mogłabyś zrobić! :) To elementy mobilizacji.
W imieniu swoim, Pani Basi, Pana Andrzeja - bardzo serdecznie dziekujemy za milą współprace, za dobrą opinię i też będziemy tęsknić! :)
Pozdrawiamy
Zespól L WAWA

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Natasza Dzieża

Natasza Dzieża
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 12.09.2018
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Wybrałam LWAWĘ, bo miałam bardzo blisko do nich i okazało się, że była to jedna z licznych zalet tej szkoły. Jazdy miałam 2 razy w tygodniu i nie było tygodnia, by nie było dla mnie czasu. Praktyka przebiegała w przyjemnej atmosferze z Panem Darkiem, który miał dużo do przekazania, zarówno mądrości, jak i zabawnych anegdotek. Nauczyłam się jeździć dynamicznie i spokojnie zarazem. Teraz czekam już tylko na przyjście mojego prawa jazdy. Gorąco polecam LWAWĘ! :)

Odpowiedź:

Bardzo dziękujemy za pozytywną opinię. Gratulacje uzyskania upragnionego prawka.
Prosimy o grzeczną i bezpieczną samodzielną jazdę.
Pozdrawiamy :)

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Angelika Sarnet

Angelika Sarnet
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 24.08.2018
Ilość podejść do egzaminu: 3

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Zapisałam się na kurs prawa jazdy z polecenia znajomych, i jestem bardzo zadowolona! Moim instruktorem był Pan Andrzej. Bardzo wyrozumiały i cierpliwy. Wytłumaczył mi zasady ruchu drogowego, zwracając uwagę i tłumacząc popełniane przeze mnie błędy, nauczył mnie jeździć dynamicznie i bezpiecznie. Dziękuję za podejście i super atmosferę. Na państwowym egzaminie czułam się pewnie i zaliczyłam:) Już dostałam swoje wymarzone prawo jazdy! Bardzo polecam LWAWA) P.S. Serdecznie pozdrawiam Pana Andrzeja:)

+ Zaletyatrakcyjna cena, dobra atmosfera
- Wadybrak
Jaroslaw De

Jaroslaw De
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 22.08.2018
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Długo zastanawiałem się, do której ze szkół prawa jazdy się udać. Trafiłem na szkołę LWAWA skupiając się na zamieszczonych opiniach oraz bliską lokalizacje. Lekcje jazdy odbywałem w obecności Pana Dariusza. Kompetentny instruktor z poczuciem humoru i wymagający (i o to w tym chodzi!) Końcowy efekt szkoleń - egzamin państwowy z wynikiem pozytywnym za pierwszym podejściem! Całokształt na 5! Polecam.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Paulina Baran

Paulina Baran
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 26.06.2018
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Szkołę LWAWA polecam każdemu! Od początku miła i przyjazna atmosfera, ogrom wiedzy przekazanej w przystępny sposób już na wykładach, a dodatkowo profesjonalni instruktorzy. Miałam przyjemność jeździć z Panem Darkiem, który przekazał mi mnóstwo praktycznych rad oraz okazał wielką cierpliwość w przygotowaniu mnie do egzaminu, co zaowocowało zdaniem egzaminu państwowego ZA PIERWSZYM RAZEM! Dodatkowo jazdy z Panem Darkiem nigdy nie były nudne, można było porozmawiać i pośmiać się na każdy temat. Serdecznie polecam!

Odpowiedź:

Gratulacje zdanego za pierwszym podejsciem egzaminu.
Pozdrawiamy
L WAWA

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak