OŚRODEK SZKOLENIA KIEROWCÓW GOLOMB

 881 opinii w tym 595 zaufanych

Odznaki Szkoły

1 z 4: Zobacz co oznaczają >

O Szkole

OŚRODEK SZKOLENIA KIEROWCÓW GOLOMB
ul. Zwycięstwa 52A
44-100 Gliwice

Kontakt

Opis

Ośrodek Szkolenia Kierowców GOLOMB specjalizuje się w szkoleniu kandydatów na kierowców w zakresie kat. A i B. Zapewniamy wpełni wykwalifikowaną kadrę instruktorów oraz opiekę i pomoc w trakcie jak i po zakończonym szkoleniu w naszym ośrodku. Szkolenie odbywa sie na pojazdach egzaminacyjnych :

Kat. B
1. Toyota Yaris III- 6-cio biegowa
2. Toyota Yaris III - 6-cio biegowa
3. Toyota yaris III - 6-cio biegowa
4. Toyota Yaris III - 6-cio biegowa
5. Toyota Yaris III - 6-cio biegowa
6. Toyota Yaris II - 5 cio biegowa

Kat. A
1. Suzuki Gladius 650 - KAT. A
2. SUZUKI GLADIUS 650 - KAT. A2
3.. Honda Cbf 250



SERDECZNIE ZAPRASZAMY !
Zobacz pełny opis szkoły

Instruktorzy

Jacek i Mirela Gołombek

Rafał Konarski

Alicja Szwabowicz

Dawid Borowski

Ewa Madaj

PIETROWSKI SEBASTIAN

SYLWESTER KOWALIK

SZCZYRBA ANITA

Kursy - ceny i terminy

Zobacz filtry kursów

kat. A, Wykłady i praktyka

Manualna skrzynia

1800 zł

ul. Zwycięstwa 52A

WIĘCEJ Możliwość realizacji teorii eksternistycznie w domu.

W cenie kursu:
30 godzin lekcyjnych (po 45 min) wykładów (w tym kurs pierwszej pomocy)
20 godzin (po 60 min) jazd (Suzuki Gladius)
egzamin wewnętrzny teoria/ praktyka
materiały dla kursantów

Dodatkowo płatne:
badania lekarskie

kat. B, Wykłady i praktyka

Manualna skrzynia

1800 zł

ul. Zwycięstwa 52A

WIĘCEJ Możliwość realizacji teorii eksternistycznie w domu.

W cenie kursu:
30 godzin lekcyjnych (po 45 min) wykładów (w tym kurs pierwszej pomocy)
30 godzin (po 60 min) jazd (Toyota Yaris)
egzamin wewnętrzny teoria/ praktyka
materiały dla kursantów

Dodatkowo płatne:
badania lekarskie

kat. A2, Wykłady i praktyka

Manualna skrzynia

1800 zł

ul. Zwycięstwa 52A

WIĘCEJ Możliwość realizacji teorii eksternistycznie w domu.

W cenie kursu:
30 godzin lekcyjnych (po 45 min) wykładów (w tym kurs pierwszej pomocy)
20 godzin (po 60 min) jazd (Suzuki Gladius)
egzamin wewnętrzny teoria/ praktyka
materiały dla kursantów

Dodatkowo płatne:
badania lekarskie

Jazdy dodatkowe - ceny i pakiety

brak informacji o jazdach dodatkowych

Opinie o szkole

+

Dodaj swoją opinię o szkole!

Pomóż innym kursantom w wyborze szkoły

suma opinii    statystyka zdawalności

Wiktoria Kowalczyk

Wiktoria Kowalczyk
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 17.02.2021
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam z całego serduszka

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, elastyczność, instruktor “z powołania”
- Wadybrak
Aleksander Gołąb

Aleksander Gołąb
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 16.02.2021
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Szybkie terminy, dobre ceny, bardzo dobrze wyszkolona kadra instruktorów, świetni właściciele oraz co bardzo ważne - uczą najlepiej w Gliwicach. Teoria oraz praktyka za pierwszym razem zdane. Gorąco polecam każdemu.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Wojtek Krzywy

Wojtek Krzywy
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 10.02.2021
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Świetny kurs. Szybko sprawnie i ciekawie. Polecam! P.S Ewa S. Najlepsza instruktorka <3

+ Zaletyciekawe wykłady, dobra atmosfera, instruktor “z powołania”
- Wadybrak
Ola Kupczak

Ola Kupczak
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 10.02.2021
Ilość podejść do egzaminu: 4

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Instruktorzy są wspaniali, a miałam okazje jeździć wprawie z wszystkimi. Pani Mirela swietnie poprowadziła zajęcia teoretyczne i dopasowywała godziny jazd do kursanta. Ogólnie polecam z całego serca, warto.

+ Zaletyciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Alicja Dziurzyńska

Alicja Dziurzyńska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 07.02.2021
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo polecam OSK GOLOMB. Super przygotowanie do egzaminu ale przede wszystkim do samodzielnej jazdy samochodem. Dzięki nauce Pani Ewy zdane za pierwszym razem !!!!

+ Zaletyciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Kasia Zasoń

Kasia Zasoń
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 02.02.2021
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo polecam, świetna atmosfera. Zdane za pierwszym razem z pomocą Pani Anity i Ewy.

+ Zaletybrak
- Wadybrak
Grzegorz Fronc

Grzegorz Fronc
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 30.01.2021

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Bardo dobre podejście

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Maks Święch

Maks Święch
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 30.01.2021
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo bardzo polecam tą szkołę jazdy!!! świetna atmosfera i świetni ludzi egzamin zdany za pierszym razem bez żadnego problemu jak bym był tak bogaty to bym chodził tam cały czas na kursy !!!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Agata Antczak

Agata Antczak
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 25.01.2021

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Serdecznie polecam! Po kilkuletniej przerwie zdobyłam się na odwagę i dokupiłam jazdy doszkalające mając braki, biorąc pod uwagę to, że zdawałam wcześniej w innym ośrodku i odbyłam kurs w moich rodzinnych okolicach. Nauczyłam się jeździć w mig z Panią Ewą Sitek. Dziś opuściłam WORD z wynikiem pozytywnym.

+ Zaletyatrakcyjna cena, dobra atmosfera, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Małgorzata Wąsik-Mikoś

Małgorzata Wąsik-Mikoś
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 21.01.2021

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Cudowni ludzie z pasją do prowadzenia szkolenia przyszłych kierowców. Bogata wiedza praktyczna i teoretyczna instruktorki (Anita- dziękuję bardzo). Jazda przebiegajaca w miłej atmosferze. Komunikaty jasne i zrozumiałe. Pełen profesjonalizm. Jeszcze raz dziękuję i do zobaczenia na drodze. Pozdrawiam całą załogę goLomb.

+ Zaletydobra atmosfera
- Wadybrak
Agnieszka Marszałek

Agnieszka Marszałek
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 15.01.2021

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Po różnych perypetiach że zdobyciem prawa jazdy i z nauką w innych szkolach polecam ośrodek GOLOMB i panią Ale osobę z wieloletnim doświadczeniem osobę spokojną aczkolwiek kiedy trzeba to w sposób profesjonalny zwróci uwagę że coś robimy nie tak "AGA NOGA ZE SPRZĘGŁA". Amialam w tak naprawdę to było moje dodatkowe 6 godzin tylko wykupione przed egzaminem . Dziękuję Pani Alu !!!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Aleksandra Pelka

Aleksandra Pelka
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 04.01.2021
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Wspaniali instruktorzy a w szczególności Anita i Jacek. Profesjonaliści pod każdym względem. Jazdy z Anitką to sama przyjemność, nasze powroty z Rybnika pozostaną na zawsze w mojej pamięci. Polecam z całego serca.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Natalia Kiełpińska

Natalia Kiełpińska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 18.12.2020
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam z całego serducha ten ośrodek. Anita i Ewa to najlepszy duet na jazdy! Wyrozumiałe , cierpliwe, profesjonalne. Świetne osoby. Każda jazda z nimi to czysta przyjemność. Wykłady również bardzo ciekawie tłumaczone. Polecam !

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Grzegorz Kanski

Grzegorz Kanski
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 14.12.2020
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Bardzo dobra szkoła nauki jazdy.Instruktorzy są bardzo sympatyczni oraz potrafią dobrze nauczyć ludzi prawidłowego kierowania pojazdem mechanicznym oraz wytłumaczyć osobą co należy poprawić,albo zmienić. Miałem przyjemność jeździć z kilkoma instruktorami i każdy był adekwatny do oceny ośrodka GOLOMB. Serdecznie polecam 10/10 bez umiaru.

+ Zaletyatrakcyjna cena, dobra atmosfera
- Wadybrak
Oliwia Kunert

Oliwia Kunert
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 18.11.2020
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam z całego serca!!! Pani Ewa S. to najlepsza instruktorka na świecie! Podejście, klimat, cierpliwość i ogromna wiedza! Naprawdę czyni cuda!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Radosław Przygocki

Radosław Przygocki
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 17.11.2020
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam z całego serca. Egzamin zdany za pierwszym razem. Przyjemna i miła atmosfera. Instruktorzy na wysokim poziomie.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Magda Kotowska

Magda Kotowska
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 17.11.2020
Ilość podejść do egzaminu: 3

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Po kursie muszę powiedzieć, że byłam świetnie przygotowana do jazdy. Atmosfera w aucie była bardzo sympatyczna, jazdy moglam umówić z niewielkim wyprzedzeniem a każdy z instruktorów w ośrodku świetnie uczył. Bardzo polecam! Jazdy z Ewą i Anitą to czysta przyjemność :)

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Arek Noga

Arek Noga
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 06.11.2020

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Z wielką przyjemnością polecam szkołę jazdy Golomb !!! a w szczególności instruktorki Ewę oraz Anitę !!!najlepsze instruktorki jakie znam! Potrafią w sposób zrozumiały wytłumaczyć wszystko od podstaw. Wprowadzają super atmosferę !! i uważam, że nie przeoczą żadnego błędu kursanta!!!! Egzamin na kategorię B zdałem za 1 razem i zaznaczę, że kurs praktyczny odbywałem w innej szkole (ponad 30 godzin) a z Ewą i Anitą miałem łącznie 5 godzin przed egzaminem... i uwaga nauczyły mnie więcej przez te 5 godzin niż instruktorka z innej szkoły przez ponad 30 godzin. Niestety miałem duże braki, ale dzięki tym instruktorkom i ich podejściem do nauczania jazdy udało mi się wszystko szybko przyswoić i nauczyć w odpowiedni sposób, by zdać za pierwszym razem! Jestem bardzo im wdzięczny i chciałbym podziękować jeszcze raz !!! oraz Pani Mireli za serdeczność i za prowadzenie najlepszej szkoły jazdy w Gliwicach!!!!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Dawid Rosół

Dawid Rosół
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 02.11.2020
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Zdecydowanie polecam!!! Zajęcia teoretyczne jak i praktyczne na bardzo wysokim poziomie :) Zostałem przygotowany na egzamin państwowy perfekcyjnie. Jeżeli chodzi o praktykę z całym zdecydowaniem i pewnością polecam Panią Ewę, luz i profesjonalizm w czystej postaci :D

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Dzony Łolkier

Dzony Łolkier
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 21.10.2020

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Polecam gorąco! Jak mnid nauczyli to wszystkich nauczą :D

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Zosia Marut

Zosia Marut
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 21.10.2020
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

nauka jazdy z Panią Ewą i Panią Anitą to sama przyjemność, która w dodatku poskutkowała zdaniem egzaminu państwowego za pierwszym podejściem! Serdecznie polecam!

+ Zaletydobra atmosfera, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Monika Konior

Monika Konior
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 21.10.2020
Ilość podejść do egzaminu: 2

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Polecam szkołę, jak i Panią Ewe ???? kontaktowa, sympatyczna a przede wszystkim dobrze tłumaczy i jest cierpliwa. Wszystko oceniam na 5 ⭐

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Mateusz Czuban

Mateusz Czuban
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 16.10.2020
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Miałem przyjemność uczęszczania do szkoły Golomb na kurs prawa jazdy kategorii B. Organizacja z zajęciami teoretycznymi jak i praktycznymi SUPER! Jak miałem jakieś pytania do spraw technicznych związanych z egzaminem zawsze odrazu dostawałem odpowiedź. Miałem przyjemność uczyć się pod okiem instruktorki Anity, którą bardzo polecam jak i całą szkołę!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm
- Wadybrak
Katarzyna Kolek

Katarzyna Kolek
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 14.10.2020

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Szkołę wybrałam z polecenia po Prawie rocznej przerwie udałam się na jazdy doszkalające. Trafiłam do rewelacyjnej instruktorki Anity( którą serdecznie Pozdrawiam !!!!!) Ona nauczyła mnie jeździć !!!!! Posiada fachowe podejście do tematu, wiedzę oraz jest oazą Cierpliwości Szkołę będę polecać każdemu !!!!!!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Nina Skuza

Nina Skuza
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 14.10.2020
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Najlepsza szkoła w Gliwicach!!!!! Bardzo dobra atmosfera podczas kursu,ciekawe wykłady,instruktorzy,których nigdy nie zapomnę,mają ciepłe i profesjonalne podejście do kursanta. Przygotowują bardzo dobrze-zdane za pierwszym razem!!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Bartek Hanula

Bartek Hanula
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 09.10.2020

Ocena ogólna

 

Kategoria
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

Bardzo dobre podejście do kursanta instruktorki Ewy, tak samo Anita ma też bardzo dobre podejście do kursanta. Szkołę wybrałem z polecenia i nie żałuję, bo przerwie udało mi się zdać za pierwszym podejściem dzięki wskazówkom instruktorki. Zdane za pierwszym w tej szkole.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera
- Wadybrak
Rafał Mazurek

Rafał Mazurek
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 06.10.2020
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Najlepsza szkoła jazdy w Polsce! Zdane za pierwszym dzięki Jackowi.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Łukasz Grabowski

Łukasz Grabowski
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 04.10.2020
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Najlepszy instruktor! Fachowe i życiowe porady, rewelacyjny system szkolenia! Nauczony sposób jazdy, balansu w porównaniu do innych zdających- bez porównania! Po takim kursie nie ma innej opcji niż zdanie za pierwszym razem! Polecam wszystkim bez sekundy zawahania!

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Daniel Ofiarkiewicz

Daniel Ofiarkiewicz
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 30.09.2020
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Najlepsza szkoła w Gliwicach !!!! zdane za pierwszym razem Jeśli chodzi o kat. A!!!!! Pan Jacek nie ma sobie równych. Pozdrawiam i polecam.

+ Zaletyatrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak
Aleksandra Ślimok

Aleksandra Ślimok
Opinia zweryfikowana przez Facebook
ocena z dnia: 29.09.2020
Ilość podejść do egzaminu: 1

Ocena ogólna

 

Kategoria
A

Rodzaj szkolenia
Kurs

Przed rozpoczęciem jazd nigdy wcześniej nie siedziałam na motocyklu, jednak dzięki lekcjom z panem Jackiem egzamin zdałam za pierwszym razem bez żadnych problemów. Gorąco polecam!

+ Zaletybrak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność
- Wadybrak