Liczba odwiedzin: 349300 Jesteś właścicielem tej szkoły?

ENIGMA

  2338 opinii w tym 1485 zaufanych
Rezerwuj kurs
+

Dodaj swoją opinię o szkole!

Pomóż innym kursantom w wyborze szkoły

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
2

ocena z dnia: 30.07.2019

Beata B .........a ip: 89.64.28.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Hmm od czego tu zacząć... Chyba od minusów... KTÓRYCH NIE MA!!!:D Czyli najłatwiejsze za mną :) Natomiast plusy można wyliczać bardzo długo. To co mnie osobiście urzekło, oprócz Pani Marii z sekretariatu (złoto nie kobieta :D), to przede wszystkim nastawienie pro kursant. Zrozumienie i tak naprawdę pomoc w dopasowaniu zarówno teorii jak i zajęć praktycznych pod czas wolny kursanta. Poziom przekazywania wiedzy przez Pana Instruktora prowadzącego zajęcia teoretyczne wysoki i tak naprawdę mimo tego, że odbywałam te zajęcia w weekendy czas minął bardzo szybko (plus materiały edukacyjne, które dobrze przygotowują do egzaminu). Co do części praktyczny zajęć, mój instruktor Pan Krzysztof... Jego poziom cierpliwości i zaangażowania, żeby mnie nauczyć wszystkich manewrów nawet mnie samą zadziwił. Był niezwykle wyrozumiały do moich błędów, ale również nieustanie motywował, przez co nie czułam się przytłoczona tym, że coś mi nie wychodziło. Choć były ciężkie momenty to gdyby nie wsparcie Pana Krzysztofa podejrzewam, że byłoby ze mną źle. Z resztą co tu mówić jego umiejętności przełożyły się na to, że nawet ja, mająca średnią koordynacje w przestrzeni :), zdałam egzamin państwowy. Szczerze polecam;) ocena końcowa: NIESKOŃCZONOŚĆ/5 :D

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
3

ocena z dnia: 26.07.2019

n .......a ip: 93.105.176.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Z całego serca polecam! Cudowne miejsce, mili ludzie, zawsze pomocni i nawet po egzaminie pomogą i doradzą. Pan Zbiegniew jest najlepszym instruktorem i wszystkim go polecam! Najbardziej cierpliwy i pozytywny czlowiek, zawsze znajdował dla mnie czas na jazdy i ma do każdego indywidualne podejscie. Wszystkiego mnie nauczył, i mimo ze nie zdalam za pierszym razem, to mój egzamin trwał 40 min.

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 25.07.2019

Klaudia W .........a ip: 31.178.22.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Fantastyczna szkoła, genialne lokalizacje, instruktorzy wiedzą co robią i gdzie poprowadzić lekcje tak by nauczyć zarówno na egzamin jak i do prowadzenia "życiowego". Miła atmosfera, sprzyjająca przyswajaniu wiedzy. Ciekawe a zarazem treściwe i rzeczowe wykłady, z których naprawdę można dużo wynieść. Osobiście jako instruktora mocno polecam pana Piotra Szczepańskiego, przemiły człowiek, genialny instruktor, dzięki niemu zdałam za pierwszym razem.

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

ocena z dnia: 25.07.2019

Kamil K ...k ip: 5.173.136.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Polecam szkołę Enigma. Każdy kto chce zdać egzamin na prawo jazdy bez wątpienia może wybrać szkołę nauki jazdy Enigma na ul. Grochowskiej. Zależnie od kursanta liczba wyjeżdżonych godziny do zdanego egzaminu może być różna, komuś starczy standardowe 30 i zda egzamin, Ja wyjezdzilem ponad 30 by być lepiej przygotowanym i zdałem za pierwszym razem :). Jeśli istniałaby możliwość wyboru instruktora poleciłbym Pana Radka, którego serdecznie pozdrawiam :). W szkole tej nie brakuje niczego co jest potrzebne by osiągnąć to po co tam się jest.

Plusy

atrakcyjna cena, dobra atmosfera

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 21.07.2019

Łukasz Dworak

Łukasz Dworak
Opinia niezweryfikowna

Bardzo dobra szkoła nauki jazdy. Cały kurs przygotowujący do egzaminu państwowego na bardzo dobrym poziomie, zarówno w części teoretycznej jak i praktycznej, gdzie od instruktora Pana Krzysztofa dostałem wiele praktycznych i pomocnych wskazówek.

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 19.07.2019

Dawid Jakiśtam

Dawid Jakiśtam
Opinia niezweryfikowna

Gwiazdki zdecydowanie za wspaniałego instruktora (Pana Piotra). Dysponuje dużą wiedzą, którą umie jasno przedstawić. Pełne szacunku zachowanie względem kursanta- brak spoźnień oraz niewykorzystywanie swojej wyższej pozycji w relacji uczeń-nauczyciel. Dodatkowo wyjątkowe poczucie humoru. Niestety Pan Piotr był moim drugim instruktorem. O pierwszym powiem tyle, że przez niego szkoła straciła gwizdkę. Teoria przyzwoita. Bardzo miła obsługa klienta. O wszystko można zapytać i liczyć na dokładną odpowiedź.

Plusy

brak

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
2

ocena z dnia: 10.07.2019

Luiza F .........a ip: 89.72.147.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Polecam ten ośrodek i instruktora Radka. Teoria weekendowa - fajny pomysł, wszystko przystępne i jasne. Jazdy z instruktorem Radkiem super. Na luzie i w dobrej atmosferze, żadnych problemów z terminami. Instruktor z cierpliwym indywidualnym podejściem stara się dostosować do potrzeb ucznia. Polecam!

Plusy

dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

ocena z dnia: 09.07.2019

Paulina S .....r ip: 79.191.159.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Polecam instruktora Pana Pawła Nowakowskiego. Świetnie przygotowuje do egzaminu i jazdy. Dodaje pewności siebie. Czas spędzony z Panem Pawłem to była przyjemność.

Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

ocena z dnia: 07.07.2019

Karolina Król

Karolina Król
Opinia niezweryfikowna

Polecam instruktora Stanisława, bardzo miła atmosfera i dobre metody nauki. Po 8 godzinach jazd doszkalających egzamin zdany :)

Plusy

dobra atmosfera

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
4

ocena z dnia: 30.06.2019

Piotr G ...s ip: 109.182.20.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Serdecznie polecam tę szkołę jazdy. Pan Jarek, z którym miałem jazdy, jest profesjonalny, sympatyczny i zna się na robocie. Teorie zdałem za pierwszym razem, a praktykę niedługo później. Pozdrawiam Piotr

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 29.06.2019

Kuba J .... ip: 213.16.49.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Jestem bardzo zadowolony, prawo jazdy zdane za pierwszym razem przede wszystkim dzięki genialnemu instruktorowi Panu Jarkowi. Obdarzył mnie cierpliwością, zaufaniem a to wszystko w świetnej atmosferze. Bardzo dobry kontakt zarówno z instruktorem jak i z Panią Ania :) Polecam każdemu enigmę

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
2

ocena z dnia: 23.06.2019

Łukasz Kwiatkowski

Łukasz Kwiatkowski
Opinia niezweryfikowna

Polecam szkole

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 18.06.2019

Agnieszka K ........a ip: 212.180.220.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Kurs teoretyczny przeprowadzono dosyć sprawnie i skutecznie. Szybko można było umawiać się na jazdy. Polecam szczególnie Instruktora Sławka, który mnie uczył. Podczas przejazdów po trasach egzaminacyjnych uzyskałam wiele cennych wskazówek, które potem przydały się podczas egzaminu. Z dużą cierpliwością Instruktora i do skutku powtarzaliśmy najtrudniejsze dla mnie elementy. Ponadto niestresująca atmosfera na jazdach zdecydowanie pomaga w opanowaniu techniki jazdy. Serdecznie polecam!

Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 17.06.2019

Maciej B ........i ip: 94.172.167.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Kurs zaczynałem nie będąc nigdy za kółkiem, a już po kilku godzinach jazd czułem się pewnie. Jako instruktora polecam Pana Zbyszka. Mimo mojego napiętego grafiku, zawsze udawało mi się regularnie umawiać na spotkania. Egzamin zdałem bez większego stresu za pierwszym razem.

Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra organizacja, profesjonalizm

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 17.06.2019

Maksymilian M ..... ip: 188.146.178.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Cały kurs upłynął w miłej atmosferze, plusem jest możliwość zrobienia teorii w jeden weekend. Na części praktycznej instruktor Zbyszek wykazywał się cierpliwością i pokazał mi wszystkie trasy egzaminacyjne na Bemowie i Żoliborzu. Plusem też był łatwy kontakt z instruktorem co dawało możliwość swobodnego ustawiania i odwoływania lekcji.

Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

ocena z dnia: 06.06.2019

Paulina K Arubin

Paulina K Arubin
Opinia niezweryfikowna

W Ebigmie wzielam.jazdy doszkalające po 6 niezdanych egzaminach i 4 latach przerwy! Trafiłam na instruktora Radka!cierpliwy wyrozumiały i co najważniejsze BARDZO DOBRZE TLUMACZYL PO DODATKOWYCH GODZINACH POSZLAM NA EGZMIN I ZDANE !!! POLECAM BARDZO I POZDRAWIAM P.RADKA I DZIEKUJE ZA DOBRA NAUKE

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 05.06.2019

Łukasz C ......k ip: 193.239.81.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Świetna szkoła - ciekawie i przystępnie przedstawione wykłady z teorii, cierpliwy i spokojny instruktor (w moim przypadku Kamil) nie załatwiający swoich spraw w trakcie jazdy (co ponoć niestety nie zawsze jest regułą). Dodatkowo bardzo miła obsługa w biurze przez uśmiechniętą Panią Anię. Zarówno teoria jak i praktyka zdana za pierwszym razem (na Odlewniczej).

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
3

ocena z dnia: 04.06.2019

Edyta S .........a ip: 89.64.0.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Z całego serca polecam ENIGMĘ na Pradze Południe. Ten wybór to był strzał w dziesiątkę. Już na dzień dobry wspaniała Pani Ania, która zawsze z cierpliwością i ogromnym uśmiechem (który „słychać” nawet przez telefon) wszystko wyjaśnia i przeprowadza przez kolejne etapy kursu. Dzięki jej pomocy udało mi się błyskawicznie dopełnić formalności, mimo iż wydawało się to nierealne, bo decyzję o zapisie podjęłam w ostatniej chwili i do rozpoczęcia kursu pozostało tylko kilka dni. Kurs teoretyczny i materiały pozwoliły nie tylko dobrze przygotować się do egzaminu (teoria zdana bez problemu za pierwszym razem), ale też utrwaliły wiedzę na przyszłość - a przecież o to chodzi, żeby znać i rozumieć przepisy i zasady ruchu drogowego, a nie tylko zdać test. Trzeba poświęcić czas na samodzielną naukę, ale to jest oczywiste, nikt nam wiedzy bez naszego udziału nie wtłoczy do głowy. I na koniec śmietanka - czyli część praktyczna kursu, jazdy z Radkiem Malinowskim. To była sama przyjemność. Na kurs przyszłam dosłownie zielona, nigdy wcześniej nie mając kontaktu z autem w innej roli niż zwykły pasażer. Radek przekazał mi niesamowicie wiele wskazówek i rad, które zapamiętam na zawsze. Dzielił się doświadczeniem, z ogromnym spokojem i cierpliwością tłumaczył wszystko do skutku na różne sposoby. Jednocześnie z dużym humorem i optymizmem, naprawdę w trakcie jazdy mogłam ucząc się jednocześnie odpocząć psychicznie po męczącym dniu w pracy. Dodawał pewności siebie w każdej sytuacji, jazdy z Radkiem to ogromna przyjemność i bardzo duża dawka wiedzy, która na pewno jeszcze nie raz zaprocentuje. Przy tym punktualny i elastyczny, zawsze łatwo było się z nim skontaktować w razie potrzeby. Lepiej trafić nie mogłam. Co prawda egzamin praktyczny zdałam dopiero za trzecim razem, ale był to wynik tylko i wyłącznie stresu związanego z samym egzaminem (już tak mam, że bardzo się stresuję w takich sytuacjach), a nie braku umiejętności, co nawet przyznał sam egzaminator. Wszystkie miejsca odwiedzone w trakcie egzaminu znałam od podszewki, bo jeździliśmy tam z Radkiem niemal za każdym razem. A dzięki Radkowi i wszystkiemu temu, czego mnie nauczył, udało mi się w końcu pokonać stres również w trakcie egzaminu. Jeszcze raz polecam wszystkim tę szkołę oraz wspaniałego instruktora. Powodzenia :)

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

ocena z dnia: 02.06.2019

Cezary O ....k ip: 89.64.11.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Bardzo mili instruktorzy, nauczyli wszystkiego czego mogli. Spokojnie podchodzą do kursanta. Jeździłem z dwoma Panami ( oboje mają na imię Piotr ) pokazali krok po kroku co trzeba robić i jak trzeba to robić, aby jazda była dobra również manewry. To skutkowało egzaminem pozytywnym. Bardzo polecam szkołe Enigma.

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
2

ocena z dnia: 28.05.2019

Robert M ......k ip: 79.191.152.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Polecam Enigmę na Grochowskiej. Dobra organizacja i zero ukrytych kosztów. Zajęcia praktyczne miałem z Panem Jarkiem, świetny instruktor. Na zajęciach pełny luz i przyjemna atmosfera. Potrafi bardzo dobrze przekazać wiedzę i dobre nawyki, zarówno pod kątem egzaminu, jak i życiowego podejścia do jazdy. Do tego elastyczne godziny zajęć i ogromna cierpliwość do osób wystraszonych samochodem. Polecam serdecznie!

Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
TYLKO jazdy doszkalające

ocena z dnia: 27.05.2019

Agnieszka O ....a ip: 95.49.153.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Wspaniała i profesjonalna szkoła jazdy, świetny i przyjemny ośrodek a pan Piotr Szczepanowski to najlepszy instruktor, jazdy prowadził miło, bezstresowo, zdałam za pierwszym! POLECAM !!!!

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
2

ocena z dnia: 24.05.2019

Anna A ..k ip: 94.254.128.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Nie mogłam trafić na lepsza szkole jazdy w Warszawie. Już na samym początku pani w sekretariacie bardzo miło i dokladnie wyjaśnia wszystkie sprawy dotyczące kursu i motywuje do podjętej decyzji o zrobieniu prawa jazdy. Najbardziej pozytywnie zaskoczyła mnie część praktyczna kursu. I tu szczególne podziękowania dla niezwykle cierpliwego instruktora, pana Rafała Tomaszewskiego, który na spokojnie wprowadzał mnie w trudne początki jazdy samochodem, a później konkretnie i rzeczowo wyjaśnial wszystkie wątpliwości dotycace poruszania się po drodze. Bardzo cenie sobie przygotowanie do egzaminu - jazdy po trasach egzaminacyjnych i dokładne wyjaśnianie oczekiwan egzaminatora, jednocześnie tłumacząc zachowania innych kierowców na drodze. Kolejnym atutem tej szkoły jest możliwość dostosowania godzin jazd do swojego planu dnia. Jeśli chcecie bezstresowo nauczyc się jezdzic i poczuć się pewnie za kierownicą - polecam udać się do Enigmy.

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 08.05.2019

Wojciech A .........z ip: 89.64.6.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Bardzo Dora szkoła jazdę i testy zdałem za pierwszym razem.

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
4

ocena z dnia: 07.05.2019

Weronika O ......k ip: 95.160.157.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Luźna atmosfera podczas nauk oraz dużo wyrozumiałości i poczucia humoru ze strony instruktora. Serdecznie polecam szkołę.

Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, elastyczność, instruktor “z powołania”

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

ocena z dnia: 06.05.2019

Rajdip P ...l ip: 5.173.178.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Szybko i solidnie. Atmosfera bardzo przyjazna.

Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 18.04.2019

Karolina .................... ip: 37.47.23.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Kurs ogolnie super. Atmoswera i na wykładach i na jazdach super. Instruktor w pełni dyspozycyjny i bardzo cierpliwy. Potrafiący przekazać wiedzę w sposób bardzo przystępny i zrozumiały. Bardzo bardzo polecam.....ocena celująca ????????????

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

ocena z dnia: 18.04.2019

Hanna S ...k ip: 78.155.22.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Ogromnie polecam Enigmę, a w szczególnosci mojego instruktora Pana Nowakowskiego! Nie znalazłabym lepszego określenia niż "instruktor z powałania." Nieziemsko cierpliwy, spokojny i serdeczny, Pan Nowakowski idealnie przygotował mnie do egzaminu i jakimś cudem spowodował, że parkowanie równoległe stało się moim ulubionym!! Cała współpraca ze szkoła jazdy Enigma była ogromna przyjemnoscia. Mój instruktor był niesamowicie wyrozumiały i elastyczny jeżeli chodzi o godziny jazdy oraz wspierajacy przed egzaminem. Z wspanialego doswiadnienia polecam Enigme wszystkim zastanawiajacym sie nad rozpoczeciem kursu na prawo jazdy.

Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 15.04.2019

Łukasz P ......k ip: 89.73.144.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Było to mój drugi kurs na prawo jazdy po 10 letniej przerwie. W poprzednich szkołach jazdy byłem uczony tylko do egzaminu państwowego. Po kursie w szkole Enigma, widzę ogromną różnicę. Już po kilku godzinach jazdy z instruktorem Cezarym, czułem się pewnie za kierownicą auta. Czarek nauczył mnie poprawnego interpretowania przepisów, oraz zachowania w ruchu miejskim jak i za miastem. Nauczył mnie jeździć samochodem, a nie tylko go obsługiwać. Z czystym sumieniem polecam Enigmę. Indywidualne podejście do kursanta, świetna kadra. Oczywiście zdałem za pierwszym razem. Polecam !!!

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
2

ocena z dnia: 12.04.2019

Joanna ..... ip: 89.70.58.....
Opinia zweryfikowana przez e-mail

Bardzo polecam te szkołę jazdy (: Pani Maria jest bardzo pomocną i serdeczną osobą , wszystko przebiega sprawnie i w miarę możliwości bezstresowo. Moim instruktorem był Pan Krzysztof Czyż i bardzo polecam jazdy właśnie z Panem Krzysztofem. Pełne skupienie na kursancie, cierpliwość w bardzo trywialnych błędach, brak złośliwych docinek (z którymi spotkałam się w innej szkole jazdy) i serdeczność. Nie było też problemu z doborem dość sztywnych terminów jazd. Naprawdę polecam!

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak

Ocena ogólna

 

Kategoria Prawo Jazdy
B

Rodzaj szkolenia
Kurs

Ilość podejść do egzaminu
1

ocena z dnia: 01.04.2019

Kam Il

Kam Il
Opinia niezweryfikowna

Rewelacyjna szkoła,!teoria i praktyka zdana za pierwszym razem. Dziękuję Panu instruktorowi Piotrowi Śliwka za PROFESJONALNE przygotowanie do egzaminu. Panie Piotrze spodkamy się na jakimś skrzyżowaniu! Pozdrawiam Polecam

Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

Minusy

brak