Opinia zweryfikowana przez  
Polecam tę szkołę jazdy z całego serca. Jazdy doszkalające miałam z panem Łukaszem Kopczyńskim z Enigmy na Śródmieściu. Świetny instruktor, z powołania. Bardzo cierpliwy i dokładny. Przychodzenie na jazdy było samą przyjemnością. Pan Łukasz wszystko bardzo dokładnie tłumaczył i dawał praktyczne porady. Zwraca uwagę na szczególnie trudne lub charakterystyczne miejsca, które mogą sprawić trudność na egzaminie, dzięki czemu kursant wie, że jest naprawdę dobrze przygotowany. Do zadawania prawa jazdy wróciłam po 6 letniej przerwie i 3 nieudanych podejściach. Po nauce z Panem Łukaszem zdałam od razu za pierwszym razem. Naprawdę POLECAM!
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 03.12.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 89.69.254.....
Bardzo dobra nauka jazdy. Stały kontakt z biurem za równo jak i z instruktorem. Dogodne terminy jazd które można ustawić pod siebie. Instruktorzy nie załatwiają swoich spraw na miescie. Większość godzien która jeździłam były to trasy egzaminowania. Egzamin zdany :) Polecam Radka :)
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 03.12.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 77.255.254.....
Świetne szkolenie. Część teoretyczna prowadzona w bardzo interesujący sposób. Praktyka również super. Polecam pana Łukasza Kopczyśkiego. Profesjonalnie podchodzi do kursanta, jest cierpliwy i spokojny. Ponadto jasno przekazuje treści i jest w stanie wytłumaczyć każdy szczegół. Z czystym sumieniem polecam tę szkołe każdemu, kto bezstresowo chce nauczyć się jeździć.
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 02.12.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 195.42.249.....
bardzo dobrze przygotowuje do egzaminu, praktyka zdana za 1 razem
Plusy

dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 01.12.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 80.55.115.....
Bardzo polecam szkołę jazdy Enigma. Szkoliłam sie na bemowie. Miałam przyjemność jeździć z Panem Adrianem, którego serdecznie pozdrawiam. Jazdy nigdy nie były nudne, wręcz przeciwnie, bardzo lubiłam na nie chodzić. Prowadzone są bardzo profesjonalnie. Panuje na nich miła, bezstresowa atmosfera. O wszystko można sie dopytać i na każde pytanie uzyska sie zrozumiałą odpowiedź. Egzamin zdałam dziś, za pierwszym razem. Nie denerwowałam sie bo wiedziałam ze zostałam dobrze przygotowana. Wybierajcie Enigmę, bo to najlepsza szkoła jazdy! :)
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 29.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Najlepsza szkoła jazdy w Warszawie Przygotują cię do egzaminu idealnie. Pracują tam sami profesjonaliści. Tłumaczą, doradzają, wyjaśniają każdą najdrobniejsza rzecz. Bardzo gorąco polecam najlepszego człowieka z Enigmy Dominika Batorowicza. Instruktor z powołania, Gość, który przygotuje Was tak do egzaminu, że zdacie za pierwszym razem. NIESAMOWITY CZŁOWIEK. Wyrazy uznania też dla ANI z biura. Bardzo zabawna, ciepła i pocieszna osoba. Pozdrawiam całą Enigmę z Grochowskiej. Trzymajcie tak dalej !!!!!! JESTEŚCIE NAJLEPSI! Jeśli chcecie zdawać na prawko to tylko w Enigmie.
Plusy

dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 29.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Polecam ENIGME na Grochowie . Atmosfera bardzo miła , Pani Recepcjonistka sympatyczna i uśmiechnięta kobietka . Praktykę miałam z P. Pawłem , sympatyczny zabawny :) a co najważniejsze bardzo cierpliwy , uczył i tłumaczył dotąd , aż zrobiłam dobrze . Lepiej chyba trafić nie moglam . Bede miło wspominać! POLECAM! :)
Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 29.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 80.55.115.....
Zajęcia prowadzone w sposób rzetelny. Podejście instruktora do kursanta bardzo dobre. Także prowadzone wykłady były bardzo interesujące.
Plusy

ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

długi czas trwania kursu, problemy z umawianiem na jazdy, wysoka cena

 

ocena z dnia: 28.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 31.178.145.....
Najlepsza szkoła nauki jazdy w Warszawie. Wcześniej miałam innych instruktorów i egzamin praktyczny oblewałam raz za razem. Trafiłam do Pana Krzysztofa i jest prawko zdane. Żałuję że wcześniej tam nie poszłam. Dowiedziałam się wielu przydatnych rzeczy oraz ułatwiających ekonomiczną jazdę. Polecam z czystym sumieniem. Pan Krzysio jest specjalistą od ciężkich przypadków - i daje rade :)
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 26.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Instruktorzy bardzo dobrze przygotowują do egzaminu, zarówno praktycznego jak i teoretycznego. polecam Pana Irka!
Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

wysoka cena

 

ocena z dnia: 26.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Szkoła bardzo przyjazna dla kursantów. Teoria przeprowadzona zrozumiałe i efektownie. Cześć praktyczna przeprowadzona w super sposób! Instruktor Sławek, cierpliwy, wyrozumiały i zabawny. Atmosfera luźna i nie czuć stresu podczas jazdy. Jak szlam na egzamin byłam pewna ze łuk zalicze za pierwszym razem bo poświęcaną jest temu duża uwaga. BARDZO POLECAM!!
Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 26.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 46.112.110.....
Nigdy wcześniej nie jeździłam samochodem, a w wieku 40 plus mimo wielu obaw....,zaistniała chęć zrobienia prawa jazdy, i stało się:egzamin teoretyczny i praktyczny zdany za pierwszym razem.ENIGME wypatrzyłam na ulicy jak Panowie jeżdżą z kursantami, postanowiłam do nich dołączyć i była to bardzo dobra decyzja. Szkoła sumiennie i profesjonalnie przygotowuje do egzaminu, panuje tam miła i przyjazna atmosfera. Na dzień dobry spotkanie z p.Anią, która wita wszystkich uśmiechem, zaraża optymizmem i trzyma za każdego kciuki. Następnie wykłady z p. Maćkiem jasne i zrozumiałe oraz zajęcia z p.ratownik , która w przystępny sposób udzieliła wielu cennych wskazówek. A na koniec i w roli głównej p. DOMINIK, któremu chylę czoło. Dziękuję za anielską cierpliwość, tłumaczenie nawet wydawałoby się prostych rzeczy do skutku... To 100% profesjonalista odznaczający się ogromną wiedzą i doświadczeniem, można śmiało powiedzieć ze ma szósty zmysł i przewiduje każdy ruch kursanta, uczy bezpiecznej jazdy i prawidłowych zachowań na drodze i egzaminie, prawdziwy pasjonata tego co robi. Każda godzina przebiegała w miłej atmosferze, z pełnym zaangażowaniem. Mimo napiętego grafiku dostępny od wczesnych godzin rannych do późnych wieczornych, bardzo elastyczny. P.Dominik nie tylko świetnie przygotował mnie do egzaminu ale swoja cierpliwością i spokojem pomógł nie raz w opanowaniu stresu. Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI !
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 26.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
aaa
Plusy

brak

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 24.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 95.160.153.....
Super Szkoła Jazdy !!!!! Doskonale przygotowuje do egzaminu teoretycznego jak i praktycznego. Trafiłam na bardzo dobrego instruktora, pana Pawła Nowakowskiego, człowiek godny polecenia. Takiej cierpliwości tylko pozazdrościć. Nigdy nie mówił podniesionym głosem ani nie wprowadzał nerwowej atmosfery, w trakcie kursu pytając sto razy o to samo , spokojnie sto razy odpowiadał na moje pytanie. Doskonałe indywidualne wyczucie i fachowość podejścia do kursanta. Bardzo dobre tłumaczenie teorii w jeździe po mieście bez nerwowych sytuacji, tłumaczy do skutku aż widzi rezultat. Instruktor wyczulony na kulturę i fachowość jazdy. Szkolenie na wysokim poziomie i w odpowiednich miejscach Warszawy z naciskiem na bezpieczną jazdę. Żadnych problemów z konsultacją telefoniczną chwile przed egzaminem, wszystko przypomni. Wielki stres został zminimalizowany przez instruktora jak i całą szkołę jazdy, gdzie nie można nie wspomnieć o przesympatycznej i ciągle uśmiechniętej pani Ani z biura, która udziela wszelkich informacji związanych z kursem i trzyma zawsze kciuki za każdego egzaminowanego kursanta. Pozdrawiam i polecam Agnieszka Adamczyk
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 24.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Szczerze mogę polecić szkołę ENIGMA. Obsługa miła i profesjonalna :) Instruktor Dominik, sympatyczny, spokojny, wszystko bardzo dobrze tłumaczy. Dzięki! ;)
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 24.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 108.171.129.....
Począwszy od zapisu i mega serdecznej pani Ani, poprzez teorię, kurs pierwszej pomocy (bardzo dynamiczny i zapadający w pamięć), po najcierpliwszego człowieka na świecie jako instruktora - nie mogłam lepiej trafić! Instruktor jazdy - p. Paweł Nowakowski - jeśli chcecie zdać egzamin za pierwszym razem (co mi się dzisiaj udało!!!!!!!!!!!!!) - to tylko ten facet. Mega spokój, cierpliwość, optymizm i przede wszystkim - nie robi nic za Ciebie. To Ty siedzisz za kierownicą. Doskonały nauczyciel. Ja naprawdę nie wierzyłam, że jestem w stanie zdać ten egzamin, a co dopiero za pierwszym razem! I dzisiaj na koniec usłyszałam od egzaminatora: "jest pani doskonale przygotowana" (sic!) - chyba nie ma większego komplementu dla instruktora:) Bardzo dziękuję i polecam tę szkołę! Enigma na Pradze:)
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 24.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 89.76.65.....
Szybko, sprawnie, konkretnie, egzamin zdałam za 1 razem. Szkolenie odbywałam w nowo otwartej filii ośrodka przy ul. Powstańców Śląskich 61 w Warszawie. Gorąco polecam. Szkolenie teoretyczne weekendowe - prowadzone przez wykwalifikowanych trenerów, pierwsza pomoc również. Jazdy - nie było problemu z uzgodnieniem terminu, instruktor dostosowywał terminy jazd do możliwości szkolącej się osoby. Pan Adrian, wymagający ale dzięki temu egzamin, zarówno teoretyczny jak i praktyczny zdałam za 1 razem. Pan Krzysztof - specjalista od placu manewrowego :-) jedna lekcja z Nim i egzamin na placu pójdzie jak z płatka. Gorąco polecam.
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 23.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Podchodząc do kursu szukałam szkoły jazdy w internecie. Szukałam jej według rankingów i ze względu na obecność ENIGMY na pierwszym miejscu, właśnie na nią się zdecydowałam. Liczyłam na adekwatność miejsca w rankingu i nie zawiodłam się! Zajęcia teoretyczne prowadzone przez doświadczoną osobę były rzetelne i dokładne, zajęcia z pierwszej pomocy również. Nie było nudy i oklepanych regułek, prowadzący miał dobry kontakt z kursantami, tłumaczył wszystko zrozumiale, a w panującej tam miłej atmosferze nie było problemu z zadawaniem dodatkowych pytań. Zajęcia praktyczne, czyli to, co w kursie najlepsze były bardzo owocne w wiedzę i umiejętności prowadzenia auta. Instruktor jazdy- Radek- był bardzo miły, przede wszystkim cierpliwy i rzetelny w wykonywanej pracy. Brak problemów z ustalaniem godzin jazd. Atmosfera podczas jazd miła, instruktor wyluzowany, zawsze uśmiechnięty, w zrozumiały sposób tłumaczył manewry do wykonania podczas egzaminu :) Polecam wszystkim! :)
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 22.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 87.206.31.....
Po paru latach przerwy i kilku nieudanych próbach zdania w Białej Podlaskiej zdecydowałem się ponownie podejść do egzaminu. Na Enigmę trafiłem dzięki tej stronie. Wykupiłem jazdy doszkalające u Dominika Batorowicza, którego teraz mogę z czystym sumieniem polecić każdemu. Zdałem za pierwszym razem. Dzięki. Sebastian B.
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 19.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Szkoła jazdy Enigma naprawdę dobrze przygotowała mnie do egzaminu. Panuje tam bardzo przyjazna i spokojna atmosfera, bardziej liczy się tam jakość kształcenia niż ilość uczniów. Uczyłam się jeździć z Dominikiem, który bez wątpienia jest nauczycielem z powołania, nie denerwuje się i wszystko tłumaczy po kilka razy tak, że każdy jest w stanie zrozumieć co i dlaczego powinien zrobić. Poza tym jest bardzo serdeczną osobą i zawsze stara się dostosować do osoby, którą uczy. Bez wątpienia jestem w stanie polecić szkołę jazdy Enigma :)
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 19.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Po 4 latach przerwy od pierwszego kursu, i prób zdania egzaminu w Szczecinie, podjąłem się współpracy nad moimi zdolnościami w szkole Enigma. Do samej placówki a także do Dominika trafiłem z polecenia, i nie żałuję, ponieważ sam egzamin uświadomił mi jak dobrze zostałem przygotowany. Mimo usilnych starań Pani Egzaminator, by wyprowadzić mnie z równowagi, dzięki wiedzy i doświadczeniu które cierpliwie przekazał mi Dominik podczas jazd, egzamin zdałem za pierwszym razem. DZIĘKI ! :)
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 15.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Bardzo dobra szkoła,mili i kompetentni pracownicy. Jeździłam u Pana Krzysztofa Kornackiego,którego bardzo serdecznie polecam,ponieważ świetnie tłumaczy. Z całego serca polecam tą szkołę.
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 15.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 87.207.232.....
O szkole na Grochowskiej dowiedziałam się z pozytywnych opowieści znajomych. Poszłam tam już po zdanej teorii, będąc niezadowolona ze swoich umiejętności. Trafiłam na instruktora Radka Malinowskiego, który w kilka godzin nauczył mnie jeździć. Wszystko odbywało się w bardzo miłej, wesołej atmosferze. Nie było problemu, żebyśmy mimo odległości, jeździli trenować na Bemowo, gdzie zdawałam egzamin. Wszystkie błędy omawialiśmy na bieżąco, dostałam wiele ważnych wskazówek na co uważać na egzaminie. Dzisiaj pewna siebie, z uśmiechem zdałam praktykę. W kilka lekcji zrobiliśmy kawał dobrej roboty, za co z całego serca dziękuje!!! Już powiedziałam znajomym gdzie mają się udać. :D
Plusy

dobra atmosfera, dobra organizacja, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 14.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 37.47.49.....
Zapisałam sie do Enigmy na ul.Powstanców Śląskich zachęcona pozytywnymi komentarzami w internecie. Gdy sie zapisywałam nie byłam w pełni przekonana do jazdy samichodem. Zmieniło sie to po pierwszych jazdach. Bardzo polecam instruktora Adriana . Szkoła godna polecenia
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 14.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Bardzo przyjemna i profesjonalna szkoła. Mój instruktor Radek - cierpliwy i opanowany, z przyjemnością chodziłam na jazdy, no i zdałam za 1 razem:)
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 14.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 89.75.144.....
Świetna szkoła, godna polecenia. Wykupiłem 10 godzin jazd w oddziale na śródmieściu, by się podszkolić po kursie, który kończyłem 8 lat wcześniej i muszę przyznać, że były to świetnie zainwestowane pieniądze. Każda jazda, to była przyjemność, instruktor (p. Stanisław) wszystko jasno tłumaczył, opowiadał i podpowiadał, w przypadku gdy zaszła taka konieczność. Dzięki temu do egzaminu podszedłem bez stresu i zaliczyłem za pierwszym razem. Ponadto na pochwałę zasługuje indywidualne podejście do kursanta oraz duża elastyczność i atmosfera w czasie każdej jazdy. Jeżeli ktoś się zastanawia jaką szkołę jazdy wybrać, to ENIGMA będzie najlepszym wyborem.
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 11.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 95.49.142.....
Bardzo miła obsługa, instruktor dobrze wszystko tłumaczy, bardzo dobry kontakt z instruktorem, bardzo łatwo się umówić na jazdy, coś przełożyć. Polecam!
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 10.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 83.9.117.....
Wszystko ok. Egzamin zdany za pierwszym razem na Brodnie. Gorąco polecam!
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 09.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 178.36.34.....
Dobra szkoła, egzaminy zdane bez problemu. Jeździłam u Dominika Batorowicza, jest cierpliwy, sympatyczny i dobrze tłumaczy, także polecam.
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 08.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
polecam szkole na grochowskiej a jazdy z P.Krzysztofem szybko dobrze i punktualnie
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 07.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
krzysiek40lat. chodziłem na kurs prawa jazdy w enigmie ul.grochowska,jest miła i fantastyczna atmosfera.Obsługa miła i fachowa a instruktorzy super.Nigdy nie jeździłem samochodem a dzięki PIOTROWI zdałem egzamin państwowy za pierwszym razem.4listopada
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

wysoka cena

 

ocena z dnia: 06.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Profesjonalne podejście do kursanta. Najlepsza szkoła jazdy w Warszawie. Wspaniała atmosfera, gorąco polecam instruktora- Pana Piotrka, z którym miałam przyjemność jeździć. Instruktor z powołania, wygadany, z poczuciem humoru. bardzo miły i pomocny. Kurs odbywałam w oddziale na Grochowskiej. Miła atmosfera sprzyjająca nauce. Szkoła godna polecenia.
Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 05.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 83.9.228.....
Do Enigmy przy ul. Grochowskiej zapisałam się na jazdy doszkalające po dwóch niezdanych egzaminach praktycznych w WORD-zie na Odlewniczej w Warszawie. Pani Ania (bardzo sympatyczna osoba) znalazła dla mnie dogodne terminy u Pana Rafała Tomaszewskiego. To świetny instruktor: cierpliwy, kompetentny, komunikatywny a przy tym bardzo sympatyczny człowiek. Pod jego okiem nabrałam pewności "za kółkiem" i ZDAŁAM! Polecam OSK "Enigma" i daje zasłużone 5 gwiazdek.
Plusy

dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 04.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 78.11.244.....
Instruktor Łukasz świetny nauczyciel, cierpliwy i profesjonalny. Jestem super zadowolona.
Plusy

dobra atmosfera, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 04.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 89.70.100.....
Kurs robiłam w oddziale przy Al. Solidarności. Pani Maria, która prowadziła część teoretyczną i zajmowała się organizacją kursu, to Anioł, natomiast mój instruktor - Łukasz Kopczyński - to instruktor z powołania. Jazdy przebiegały w miłej i bezstresowej atmosferze. Łukasz to bardzo cierpliwy i rzeczowy człowiek, który jeśli krytykuje to w bardzo konstruktywny i spokojny sposób. Każdą jazdę kończył podsumowaniem, które pozwalało wyciągnąć wnioski i unikać błędów w przyszłości. Potrafił też podbudować człowieka. ;) Uważam, że zdanie przeze mnie egzaminu za pierwszym razem to w dużej mierze zasługa Łukasza. Szczerze polecam tego instruktora. :)
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 04.11.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Enigma- najlepsza szkoła nauk jazdy w Warszawie! Super atmosfera, profesjonalna nauka, mega miły i wygadany instruktor, który bezstresowo i z ogromną cierpliwością potrafi przekazać wiedzę. Wszystkim polecam Pana Dominika, dzięki któremu zdałam za pierwszym razem w WORDZIE na Odlewniczej, a muszę jeszcze dodać, że zaczynałam od zera. Chciałabym wspomnieć jeszcze o Pani Ani, która zawsze we wszystkim pomoże, a przy tym jest bardzo kontaktowa i miła.
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 31.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Do Enigmy zapisałem się na jazdy doszkalające i była to bardzo dobra decyzja. Jazdy miałem z Irkiem, ma bardzo dobre podejście cierpliwego nauczyciela, tłumaczy wszystko tak, że łatwo jest to zrozumieć i zapamiętać. Fajna atmosfera i wiedza, ktorą będzie procentować w przyszłości. Śmiało polecam :)
Plusy

dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 31.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 37.47.14.....
Polecam szkołę na Powstańców Śląskich! Adrian bardzo dobry instruktor, zdałam za drugom razem egzamin praktyczny (pierwszy oblałam z własnej winy).
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 30.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 94.254.130.....
Bardzo profesjonalna nauka, godna polecenia szkoła, kurs odbywałem w oddziale przy ulicy Grochowskiej, dziękuję w szczególności Panu Krzysztofowi Kornackiemu za zapoznanie z samochodem i techniką jazdy, co pomogło mi zdać za pierwszym razem egzamin państwowy (obie części), oraz pani Ani za pomoc w całej biurokracji. Jeszcze raz serdecznie polecam.
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 27.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 89.76.242.....
Zdecydowanie polecam ENIGMĘ (ja jeździłam na Pradze)! Zdałam za pierwszym razem (i teorię, i praktykę), chociaż nie byłam przekonana czy dam radę:) Jazdy z Radkiem Malinowskim, miła atmosfera sprzyjająca nauce - gdy popełniałam błędy tłumaczył wszystko spokojnie i zrozumiale bez wywoływania stresu:)
Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 26.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 188.146.157.....
Świetna szkoła! Polecam Enigmę na Pradze- Południe. Miałam przyjemność uczyć się pod okiem Dominika Batorowicza. Instruktor bardzo rzeczowy i wyrozumiały pomimo mojej początkowej nieudolności. Profesjonalista :) Egzaminy zdane błyskawicznie. :)
Plusy

dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 26.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 87.204.7.....
Zadne za pierwszym podejściem! Serdecznie polecam naukę u Radka Malinowskiego. Ma anielską cierpliwość, poczucie humoru, które zapewni dobrą atmosferę i doskonale przygotowuje najbardziej niewierzących we własne możliwości:-)
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 25.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Polecam OSK Enigma na Pradze. Miałam przyjemność jeździć z Radkiem Malinowskim, który doskonale tłumaczył wszelkie niejasności drogowe oraz cierpliwie korygował moje błędy;). Dzięki Radkowi zdałam egzamin za 1 podejściem :) Serdecznie polecam wszystkim niezdecydowanym
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 24.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 178.42.85.....
Polecam wszystkim Enigmę.Egzamin teoretyczny i praktyczny zdałem bez żadnych problemów za pierwszym razem.Zajęcia teoretyczne były przekazane w ciekawy i przystępny sposób.Dowiedziałem się dużo na temat przepisów drogowych,sytuacji na drodze, obowiązujących przepisów oraz poznałem zabawne historie z życia wykładowcy :). Część praktyczną miałem z instruktorem Sławkiem.To miły i pozytywny człowiek, ale potrafi też zwrócić uwagę kiedy trzeba i dokładnie wyjaśnić popełnione błędy.Generalnie w ośrodku panuje dobra i przyjemna atmosfera.Ludzie są życzliwi i uśmiechnięci.W sekretariacie można szybko i sprawnie załatwić każdą sprawę (pozdrawiam Panią Anię ;D). Po kursie pozostało mi sporo wiedzy i umiejętności oraz dużo dobrych wspomnień.Leci 5 gwiazdek.
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 24.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Gorąco polecam ENIGME na Pradze Płd. Atmosfera bardzo miła. Wykłady w tym pierwsza pomoc przebiegły bardzo dokładnie w sympatycznym gronie :) Recepcjonistka P. Ania przesympatyczna, zawsze uśmiechnięta. Praktyke miałam z P. Pawłem, pocieszny facet,. Podchodzi profesjonalnie do swojej pracy. Jest cierpliwy, sympatyczny a zarazem zabawny :) Każdy Mój bład był odrazu korygowany. Aż do skutku. Szkoda było kończyć z nim kursy, napewno będę dobrze je wspominać. Wspierał Mnie do samego końca :) POLECAM TĄ SZKOŁĘ, A TAKŻE INSTRUKTORA :)
Plusy

brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 24.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez e-mail
ip: 37.47.35.....
Spokojnie, sensownie,bezpiecznie i z szacunkiem tak najlepiej polecam MS
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 24.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Gorąco polecam szkołę jazdy Enigma Śródmieście! Pani w sekretariacie bardzo miła, cierpliwie odpowiadała na wszystkie moje pytania, a miałam ich bardzo dużo :) Moim instruktorem był Czarek, którego bardzo polecam! Jazdy z nim to była czysta przyjemność! Punktualny, elastyczny (kiedy nie pasował mi jakiś termin, nie było problemu z przełożeniem jazd). Jazdy odbywały się w naprawdę miłej atmosferze. Czarek nie uczył tylko "pod egzamin", był cierpliwy, dokładny, jak było potrzeba to nawet po kilka razy tłumaczył jakieś zagadnienie. Naprawdę polecam!
Plusy

brak ukrytych kosztów, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 21.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Polecam Szkołę Jazy Enigma ;) Pani z sekretariatu serdeczna i miła, odpowiedziała na wszystkie moje wątpliwości ;) Wybrałam ośrodek znajdujący się na Sadybie i zdałam za pierwszym razem na Odlewniczej. Instruktor Andrzej bardzo cierpliwie i dobrze tłumaczy. Ponadto jest sympatyczny i nie krzyczy ;) Stara się żebyś nie jeździła na pamięć tylko żebyś zrozumiała zasady. Trasy kursu pokrywały się z tymi które miałam na egzaminie. Serdecznie Polecam!
Plusy

atrakcyjna cena, brak ukrytych kosztów, ciekawe wykłady, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 19.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Miałam 6 godzin jazd doszkalających w Enigmie u P. Dominika Batorowicza - jedynego instruktora, ktory skutecznie nauczył mnie parkować. Po jazdach doszkalających zdałam ostatecznie egzamin po wczesniejszym dwukrotnym oblaniu.
Plusy

dobra organizacja, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 19.10.2016

 
 
Opinia zweryfikowana przez  
Miałam przyjemność realizować jazdy doszkalające pod okiem Andrzeja z filii na Sadybie. Świetny instruktor bez dwóch zdań. Na pierwszym spotkaniu uważnie obserwował moją technikę jazdy, wyłapał błędy i szybko nauczył mnie poprawnych zachowań na kolejnych jazdach. Andrzej jest bardzo cierpliwy, dokładny, pomocny. Nie mogę powiedzieć o nim złego słowa i z czystym sumieniem mogę polecić tę szkołę i tego instruktora :)
Plusy

atrakcyjna cena, dobra atmosfera, dobra organizacja, dobry stan pojazdów, elastyczność, instruktor “z powołania”, profesjonalizm, punktualność

 
Minusy

brak

 

ocena z dnia: 18.10.2016

 
 
pokaż więcej